Bel VuurKracht 050 535 15 48

Starten via Bureau Zelfstandigen Friesland

Voordat je met je bedrijf begint heb je een idee nodig en een ondernemingsplan. Samen met jou werken we aan je plan en het uitwerken van je idee tot een concept dat je in de markt kunt zetten. Of het nu een product of een dienst of een combinatie is.

Je krijgt tijdens het voorbereidingstraject de kennis aangereikt om je ondernemingsplan te kunnen schrijven en je bedrijf te gaan starten.

In het ondernemingsplan en tijdens het traject komen verschillende onderwerpen naar voren:

 • De ondernemer: Hoe kun je jezelf presenteren als ondernemer?
 • Van idee naar concept: Wat voor bedrijf ga je starten?
 • Marktonderzoek: Is er vraag naar je bedrijf? 
 • Marketing: Hoe ga je je klanten krijgen?
 • Juridische zaken: Safety first!
 • Financiën: Het in kaart brengen van de cijfers en eventuele kredietaanvraag
 • Praktische zaken: Belastingen, inschrijven bij de Kamer van Koophandel, en nog veel  

Tijdens het traject bieden we jou een aantal hulpmiddelen om een mooi ondernemingsplan te schrijven waarmee jij straks de eerste stappen kunt gaan zetten.

Er zijn verschillende manieren om een ondernemingsplan te schrijven en we helpen je graag om een manier te vinden die bij jou en je bedrijf past.

Via Bureau Zelfstandigen Friesland krijg je een half jaar de tijd om je bedrijf voor te bereiden. Concreet ziet dit er zo uit:

Kennismakingsgesprek
In het kennismakingsgesprek gaan we ontdekken of er een klik is tussen jou en VuurKracht. Concreet komen de volgende vragen aan de orde:

 • Wat is je bedrijfsidee?
 • Wat zijn je sterke eigenschappen en wat kun je verder ontwikkelen?
 • Wat is je financiële situatie, heb je een krediet nodig?
 • Zijn er belemmeringen waar we rekening mee moeten houden?
 • Wat wil je leren?

Onlinetrainingen
De enthousiaste trainers van VuurKracht geven (bijna) iedere dinsdag online trainingen. Deze zijn om 9.30 – 11.00 en om 13.00 – 14.30 uur. Hierin krijg je de kennis en inzichten aangereikt die je nodig hebt om je ondernemingsplan te schrijven. Je ontmoet hier ook andere startende ondernemers.

Ook hebben we eens in de vijf weken een gastspreker met een specifieke kijk op ondernemen. Dit kan een ervaren ondernemer zijn met een goed verhaal. Of iemand die goed is in zijn vak, zoals een accountant, designbureau of iemand die weet hoe je op mentaal vlak het beste uit jezelf kan halen. Het komt ook voor dat ondernemers die door ons begeleid zijn, enthousiast terugkomen als gastspreker!

Werkochtend
Iedere donderdagochtend ga je met je groep aan de slag. Momenteel is dat online, maar in de toekomst hopen we ook fysiek te kunnen afspreken.

Je leert elkaar kennen in de werkochtenden. Je praat even bij, gezellig met je kopje koffie of thee achter je computer of in de toekomst fysiek in Leeuwarden.

In groepsverband praten we na over de onlinetrainingen en we helpen je de nieuwe kennis toe te passen in de praktijk en in je ondernemingsplan.

Je krijgt in de werkochtend verdiepende stof aangereikt over wat tijdens deonline trainingen behandeld is. Hierover ga je met elkaar in gesprek. Ook heb je, als je dat leuk vindt, de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en elkaar te helpen groeien.  

In de gesprekken met je coach en met de andere ondernemers kom je iedere keer tot nieuwe ideeën. Je profiteert van de kennis en ervaring van andere ondernemers in je groep. Op die manier groei je met elkaar en help je elkaar. In het begin word je geholpen, maar je zult zien dat je al snel anderen op goede ideeën kunt brengen en tips kunt geven.

Tijdens de werkochtend werk je daarnaast aan je ondernemingsplan en kun je direct vragen stellen als je ergens niet uit komt.

Individuele coaching
Wanneer er buiten de werkochtend om nog behoefte is aan een individueel gesprek is dit mogelijk. Je wordt dan ingepland bij een specialist die het beste aansluit op je hulpvraag.

Einde traject

Heb je je ondernemingsplan afgemaakt? Je plan gepresenteerd aan de anderen? En mag je starten? Dan kunnen we je nog een jaar lang begeleiden met de dingen waar je tegenaan loopt. Je gaat de wijde wereld in, maar we staan voor je klaar als je ons nodig hebt. Op die manier maak je een vliegende start. 

Stel je eens voor hoe het is om te groeien, stel je eens voor dat je over zes maanden alles weet om je bedrijf te kunnen starten…

Het is tijd om jezelf te laten zien. We zijn benieuwd naar je!

“Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus.”

Zij gingen jou al voor