Wahid Amin, Hebe Wijn

“Wijn is veel meer dan wijn alleen. Wijn is cultuur, geschiedenis, klimaat!”

Wahid Amin: “Ik ben dol op ondernemen: de vrijheid die je hebt, het ontwikkelen van ideeën, de creativiteit die je moet inzetten. Ik droom zelfs in mijn slaap over mijn bedrijf. Mijn grote vraag is: hoe maak ik een succes van mijn zaak?”

Wahid is nu een jaar bezig met zijn bedrijf Hebe Wijn. Dit is niet zijn eerste onderneming. Eerder verkocht Wahid handgeknoopte Aziatische tapijten en daarna had hij een tijdlang een eigen taxibedrijf in Londen. Toen Wahid weer in Nederland was teruggekeerd was hij op zoek naar een nieuw bedrijfsidee. Mijn familie zei toen: “Waarom word je geen wijnhandelaar? Dat past echt bij jou!” En zo ontstond mijn bedrijf Hebe Wijn.”

“Ik sta voor een enorme uitdaging om een plekje te veroveren in deze markt. Ik weet dat dit een kwestie van een lange adem zal zijn. Daarom ga ik heel veel op pad, langs slijterijen, restaurants en supermarkten. Lang niet iedereen is geïnteresseerd, maar af en toe krijg ik toch de kans om iets te vertellen of te laten proeven.”

“Via mijn webshop verkoop ik heerlijke wijnen uit Zuid-Europese landen. Omdat ik erg houd van gezelligheid en de Zuid-Europese sfeer wil ik  in de toekomst niet alleen wijnen aanbieden, maar ook olijfolie, tapenades, glas- en aardewerk.”

“Ook organiseer ik geregeld wijnproeverijen met speciale aanbiedingen. Tijdens mijn proeverijen krijg ik veel vragen over de wijnen. Door zelfstudie, maar ook omdat ik cursussen heb ik gevolgd over wijnen, druivenrassen, wijn- en spijscombinaties en de techniek van het wijnproeven, kan ik er heel veel over vertellen. En dat vind ik onwijs leuk. Want wijn is veel meer dan wijn alleen of praten over een chateau en bepaalde druiven. Wijn gaat over cultuur, geschiedenis, klimaat. Dat maakt het superboeiend.”

“Omdat ik vooral hulp kon gebruiken op het financiële vlak bij mijn bedrijf, riep ik de hulp in van VuurKracht. Het team van VuurKracht helpt mij om de maandelijkse inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Ze hebben mij een handig Excelbestand gemaild en geleerd hoe ik dit moet gebruiken. Hierdoor heb ik nu een goed overzicht en houd ik alles netjes bij. Daarnaast spar ik met hen over bepaalde zakelijke beslissingen. Het is fijn dat ze met me meedenken.”

Nieuwsgierig geworden naar de wijnen van Wahid? Kijk dan op www.hebewijn.nl of zijn Facebookpagina.