Thuiskapper Saskia van der Werk, Kapsalon Haarzooi

“Alleen met een persoonlijke benadering kun je klanten goed adviseren”

Steeds meer mensen kiezen voor een kapper of kapster aan huis. Niet alleen door lange wachttijden en stijgende kosten in veel kapsalon. Ze ontdekken ook het gemák van een mobiele, professionele kapper. Na 15 jaar in een kapsalon te hebben gewerkt, besloot Saskia van der Werk in september 2009 om voor zichzelf te beginnen als mobiele kapster. Zij werkt nu vanuit haar bedrijf “Kapsalon Haarzooi” als allround thuiskapster voor dames, heren, kinderen, bruiden en bruidegoms. Zij komt bij haar klanten aan huis, maar desgewenst ook bij organisaties of instellingen in Groningen en omgeving.

Saskia van der Werk onderscheidt zich door haar uitgebreide ervaring en kennis: “Ik kan alle voorkomende knip- en kleurbehandelingen uitvoeren, maar neem daarbij ook de tijd voor een goed advies. Dat vind ik belangrijk. En door regelmatig cursussen en opleidingen te volgen, blijf ik ook altijd op de hoogte van de nieuwste trends en technieken. Zo kan ik de kwaliteit, die bij mij hoog in het vaandel staat, waarborgen. Overigens werk ik om die reden ook alleen met kwaliteitsproducten en kunnen klanten ook bij mij terecht voor goede verzorgingsproducten om het kapsel goed te onderhouden. Ik lever kortom een totaalpakket.”

VuurKracht begeleidde Saskia van der Werk na de start van haar kapsalon bij het verder uitbouwen hiervan. Onder andere bij het maken van een financiële onderbouwing van het ondernemingsplan, om op die manier overzicht en inzicht te creëren in de benodigde omzet en de bijbehorende kostenstructuur. Daarnaast adviseerde VuurKracht haar bij de nieuw te ontwikkelen marketingmiddelen en -activiteiten. Daarbij waren de doelgroepen en het verzorgingsgebied met de meeste marktkansen en de grootste kostefficiëntie bepalend. De aanvullende verkoopacties dienden om een duurzaam klantenbestand op te bouwen.

Saskia van der Werk: “Ik heb in het begin op actieve wijze mijn oude klantenbestand benaderd. Ik heb een eigen website gerealiseerd, geflyerd in relevante wijken en gezorgd voor naamsvermelding in gidsen, op themawebsites en regionale verzamelpagina's. Daarnaast heb ik samenwerking gezocht met instellingen en bedrijven, zoals thuiszorg, zorginstellingen, pedicures en schoonheidssalons. Dat wierp zijn vruchten af, maar ik merkte dat het belangrijk was om steeds actief te blijven met het promoten van mijn kapsalon en mijn netwerk goed te blijven benutten. Bij VuurKracht kreeg ik hiervoor nuttige handreikingen.”

De afgelopen periode heeft Saskia haar omzet en klantenbestand zien groeien. Inmiddels weten steeds meer klanten haar te vinden via de verspreide folders, advertenties én mond-tot-mondreclame. Veel van de klanten van Kapsalon Haarzooi zijn gezinnen en aan huis gebonden mensen, die veelal ook worden doorverwezen vanuit zorginstellingen. “Omdat ik een meerpersoonskorting hanteer, heb ik vaak meer klanten per adres, zoals familieleden, ouderen in een verzorgingshuis, buren of kennissen. Dat werkt bijzonder prettig. Ik kan mijn afspraken efficiënter inplannen en ben daardoor minder reistijd en kilometers kwijt per klant. Maar belangrijker vind ik nog dat ik op die manier beter een persoonlijk contact kan opbouwen met mijn klanten en hen nog beter kan adviseren.”

“Die persoonlijke benadering vind ik ook terug bij VuurKracht,” aldus Saskia van der Werk. “Doordat ik een goed contact opbouwde met mijn adviseur van VuurKracht, Paul Nieman, kon ik net als mijn eigen klanten rekenen op een persoonlijk advies. En het is prettig dat ik nog altijd terecht kan bij VuurKracht. Door samen te brainstormen komen we vaak weer op goede of originele ideeën voor promotionele activiteiten!"

 

Wilt u graag meer informatie over Kapsalon Haarzooi? Bezoek dan ook eens de website www.kapsalonhaarzooi.nl.

Vuurkracht pandVuurKracht Haren

Rijksstraatweg 239
9752 CB Haren (Gn)
 

Postbus 23
9750 AA Haren (Gn)

T 050 535 15 48
F 050 537 02 48

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


VuurKracht Leeuwarden

Heliconweg 62 (Kamer van Koophandel)
8914 AT Leeuwarden
T 058 253 41 30

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


Vraag direct een startgesprek aan