Bel VuurKracht 050 535 15 48

Cindy de Haan en Annette Speijers, SpeijersPraktijken 

Cindy en Annette waren lange tijd op zoek naar de sleutel tot hun gezondheid. Dankzij Annets vader verdiepten zij zich in de orthomoleculaire geneeskunde en bioresonantie. Hun zoektocht resulteerde in een sterk verbeterde gezondheid, meer levensvreugde en energie. Cindy en Annette vonden dit zo gaaf dat ze zich bekwaamden in deze vakgebieden en hun eigen praktijk openden: SpeijersPraktijken. 

 

“We krijgen in onze praktijk vaak mensen met klachten waaraan regulier niet zoveel te doen is”, vertellen Cindy en Annette. “Ze hebben meestal een specifieke vraag, ze ervaren bijvoorbeeld een energietekort of hebben last van artrose of herpes. Met dat laatste kan een huisarts niet zoveel, maar met bioresonantie, voedingsadvies plus supplementen kun je iemand toch heel snel hiervan afhelpen. Onze klanten voelen zich vaak al snel stukken beter en zijn dan zo blij. Dat maakt dit werk dankbaar en leuk om te doen. Vooral het gepuzzel is heel interessant, welk radartje moet je in beweging zetten, zodat de rest ook weer gaat draaien, welk supplement moet je hiervoor gebruiken, welk orgaan moet je stimuleren. Maar je gaat ook zitten op een stukje geestelijk emotioneel en leefstijl. We bieden een prachtig totaalpakket. We bieden niet alleen een quick fix, dat doen we wel, maar het gezondheidsvraagstuk dat achter bijvoorbeeld herpes ligt, vraagt om een langere weg. We bespreken altijd met onze klanten wat diegene wil op korte of lange termijn.”  

 

"Het is heel prettig als een ervaren ondernemer met je meedenkt met zoiets spannends als een eigen bedrijf beginnen."
Cindy en Annette

“Het openen van een eigen praktijk vraagt heel veel tijd, ondanks dat we alle benodigde diploma’s op zak hadden. Vooral het aansluiten bij een beroepsvereniging was een oeverloos gedoe, maar we wilden dit wel vanuit verzekeringstechnisch oogpunt en omdat het voor de klant een kwaliteitswaarborg is. Wat het nog extra lastig maakte, is dat wij een nog redelijk unieke combinatie van bioresonantie en orthomoleculaire geneeskunde aanbieden, daardoor kun je niet zomaar bij elke beroepsvereniging. Na veel haken en ogen, heel veel geregel en doorzettingsvermogen is het ons gelukt om erkend te worden als professioneel therapeut.” 

”Daarnaast krijg je bij een eigen praktijk te maken met praktische bedrijfszaken als zorgen dat je de privacy goed geregeld hebt en tot in de puntjes doorgevoerd en het doen van je boekhouding. Collega-therapeuten attendeerden ons op een heel handig boekhoudpakket, maar dan moet je het ook nog gaan doen. Daar beleven we niet echt plezier aan. We willen ons vak uitoefenen, we willen therapeut zijn, in die zin zijn we niet echt ondernemers,  het hoort erbij.”  

 

En dan op een dag is het zover, alle voorbereidingen voor de praktijk zijn getroffen en je kunt echt open. Maar hoe krijg je dan klanten? Cindy en Annette: “We besloten een open dag te houden. We hingen posters op in de omgeving en daarnaast schreef een journalist uit een plaatselijk krant een mooi stuk over onze praktijk en dat we een open dag organiseerde. En toen ging het als een speer. Er kwamen veel mensen hierop af en we hebben daar ook klanten aan overgehouden. We zitten nu elke week met nieuwe klanten, dat is superfijn.” 

“Omdat we geen ervaring hebben met het ondernemerschap, vroegen we Esther Kroon van VuurKracht ons te coachen. Het is heel prettig als een ervaren ondernemer met je meedenkt met zoiets spannends als een eigen bedrijf beginnen en het organiseren van een open dag. Deze dag was gelukkig een succes en bijzonder om mee te maken. Bezoekers voelden zich zo welkom en veilig dat ze hun verhaal met ons en andere bezoekers deelden. Ook vonden veel mensen onze praktijk een echte aanwinst voor Workum. De combinatie van bioresonantie en orthomoleculaire geneeskunde is in Friesland niet heel gangbaar. Vaak zoeken mensen een combi hiervan en zijn blij dat ze dat nu bij ons onder één dak kunnen vinden.” 

 

“Esther helpt ons met het ondernemerschap en commercieel te leren denken. Dat komt niet vanzelf, maar dit begint wel beter te worden, het moet, want op een gegeven heb je altijd weer ruimte voor nieuwe klanten. Esther ondersteunt ons hier heel goed bij. Onze sessies met haar ervaren we als inspirerend en stimulerend.” 

Wil je meer weten over SpeijersPraktijken en Cindy en Annette? Kijk dan op hun site of Facebookpagina.

Zij gingen jou al voor