Socrates Sillé, CPO Events

“Voor mij is het belangrijk een voorbeeld te kunnen zijn voor mensen die ziek zijn of zijn geweest.”

“Mijn laatste twee Pure Urban festivals waren compleet uitverkocht, 4000 bezoekers per keer”, vertelt Socrates Sillé van Pure Urban. “Onze fans komen overal vandaan: van Groningen tot aan Rotterdam en van Duitsland tot aan Maastricht!” 

Socrates weet als geen ander hoe je een urban-event moet organiseren. “Op heel jonge leeftijd liep ik al mee met mijn broer, die zijn eigen evenementenbureau heeft. Ik zag de successen die hij boekte en wist al heel snel: dat wil ik ook. Vanaf mijn zestiende jaar mocht ik meehelpen met diverse evenementen. Naarmate ik ouder werd, gaf mijn broer mij steeds meer verantwoordelijkheden en tijdens mijn studie accountmanagement bleef ik hem helpen als hobby.” 

Maar toen... “Drie jaar geleden kreeg mijn leven een enorme wending. Ik werd geconstateerd met botkanker en was ernstig ziek. Door de vele chemo’s en operaties lag ik lange periodes op bed, waardoor ik veel tijd had om na te denken. Ik dacht, stel, ik word beter, wat wil ik dan, wat vind ik dan belangrijk? Mijn ziekte heeft mijn ogen geopend. Toen ik genezen was verklaard, wist ik: ik pak mijn leven en de kansen die ik nu krijg met beide handen aan!” 

 “Mensen zijn soms alleen bezig met werk, maar vergeten te leven. Dat vind ik jammer om te zien. Mijn motto is nu dan ook: doe wat je leuk vindt! Ik had altijd al de ambitie om succesvol te worden in het leven en dat wil ik nu ook waarmaken. Voor mijn ziekte was ik altijd heel gedreven in de sport en vooral in voetbal. Voetballen kan ik nu helaas niet meer, maar diezelfde gedrevenheid heb ik nu ook in het runnen van mijn bedrijf. Het geeft me energie en kracht.” 

“Na mijn herstel in 2015 ben ik zelfstandig begonnen met het organiseren van kleinschalige evenementen in Huize Maas en Club Kokomo in Groningen. In 2016 was het tijd voor mij en mijn bedrijf om stappen te maken. Sinds afgelopen jaar organiseer ik festivals in MartiniPlaza. En met succes. De afgelopen edities waren volledig uitverkocht, 4.000 bezoekers uit heel Nederland en Duitsland!

 “Mijn bedrijf heeft veel potentie, ik werk dan ook keihard om alles eruit te halen wat er in zit. Om mijn klantenbestand uit te blijven breiden, ga ik onder andere langs scholen, plak ik posters en zet ik marketingcampagnes in via sociale media. Een bekend gezicht hebben en het gebruik van sociale media zijn in deze branche heel belangrijk. Doordat ik van jongs af aan mijn broer heb meegeholpen, heb ik een groot netwerk opgebouwd. Mensen zijn bekend met mij en mijn werk en weten dat als ik wat lever, het kwalitatief goed is. Mijn concepten, waaronder Pure Urban, zijn inmiddels een gevestigde naam.” 

 “Bij het organiseren van evenementen komt veel kijken. Bezoekers zien natuurlijk alleen het evenement als eindproduct, maar er gaat enorm veel aan vooraf: het boeken van dj’s, het contact met boekingskantoren, de beveiliging piekfijn in orde hebben, het draaiboek opstellen, de afspraken met de gemeente en de politie, om maar wat op te noemen. Op de avond zelf ben ik altijd druk bezig achter de schermen, om alles te monitoren en te checken of alles goed verloopt.” 

 “Ik bedenk regelmatig nieuwe concepten, om risico’s te spreiden tussen verschillende evenementen/om nieuwe markten aan te boren en meerdere doelgroepen aan te spreken en natuurlijk om meer omzet te genereren. Sexualized is mijn meest recent gelanceerde concept. Naast Groningen organiseer ik ook evenementen in clubs buiten de stad, zoals in Leeuwarden en Arnhem. Deze worden druk bezocht. De tickets hiervoor zijn vaak snel uitverkocht.” 

“Toen ik mijn bedrijf oprichtte, wilde ik graag een ondernemerscoach. Ik kwam in contact met Marieke van VuurKracht en had het niet beter kunnen treffen. Ze zag direct wat voor persoon ik was. Ze zei: “Ik vertrouw jou.” En door mij vertrouwen te geven, voel ik de ruimte om mijn bedrijf te runnen zoals ik dat graag wil. Marieke toont veel interesse, heeft veel mensenkennis en kon mij goed adviseren. Op een gegeven moment was de administratie een struikelblok voor mij. Marieke wees mij hier op en gaf duidelijk advies. Mede hierom loopt alles nu op rolletjes.”

“Voor mij is het belangrijk een voorbeeld te kunnen zijn voor mensen die ziek zijn of zijn geweest. Ik heb kracht gehaald uit mijn ziekte en deze moeilijke periode achter mij gelaten. Met mijn positieve energie en gedrevenheid heb ik een bedrijf opgebouwd waar ik trots op ben. Hiermee wil ik mensen laten zien wat mogelijk is.”

Socrates: “Denk altijd in mogelijkheden en niet in wat niet kan.”

Meer info? Check www.cpo-events.com en zijn Facebookpagina's Pure Urban en Sexualized