On(t)roerendgoed Verkoopstyling

“Er komt nooit een tweede kans voor een eerste indruk”

Voor wie zijn woning in de huidige woningmarkt wil verkopen, geldt tegenwoordig meer dan ooit dat álles moet kloppen. Een reële vraagprijs, een pakkende verkooptekst en minstens zo belangrijk: de presentatie van de woning. Is deze onvoldoende dan komen er minder - of erger nog - géén kijkers. Simone Vegter van het jonge en creatieve On(t)roerendgoed Verkoopstyling weet dit als geen ander. In juni 2008 startte zij haar bedrijf in verkoopstyling en woningfotografie. Daarbij richt zij zich zowel op de particuliere als de zakelijke (makelaars)markt. Simone Vegter is gecertificeerd verkoopstyliste en aangesloten bij het Centraal Netwerk Voor Verkoopstylisten (CNVV).

Simone: “De eerste indruk tijdens een bezichtiging is allesbepalend. Het is daarom belangrijk dat een woning er perfect uitziet en dat alle sterke punten worden benadrukt. Daarnaast moeten de meubels zo geplaatst worden dat het huis er licht en ruimtelijk uitziet.” On(t)roerendgoed Verkoopstyling is specialist op dit gebied en zorgt ervoor dat een brede groep potentiële kopers zich thuis voelt in de te verkopen woning. En daardoor stijgt de verkoopkans aanzienlijk: “Een succesvolle woningverkoop start met een onuitwisbare eerste indruk. Zeker nu het aanbod van onroerend goed zo groot is, moet een huis vanaf het begin boeien.”

“Veel mensen denken dat verkoopstyling duur en dus ontoegankelijk is. Dit is een misvatting. “Je kunt al met kleine aanpassingen grote effecten bereiken. Daarnaast nodig ik de mensen ook altijd uit zelf mee te helpen. Dit scheelt natuurlijk ook. Ik zie het als een uitdaging een grote verbetering tegen zo laag mogelijke kosten te realiseren,” legt Simone uit.

Bij een basisverkoopstyling maakt On(t)roerendgoed Verkoopstyling gebruik van aanwezige meubels en accessoires. “Naast het verplaatsen van meubels kan het soms ook veel effect hebben om (overbodige) spullen op te ruimen of weg te halen. Volledige verkoopstyling gaat een stap verder. Na de basisstyling wordt gekeken naar punten in de woning die extra aandacht vragen. Dit kan het accentueren van een open haard, tuindeuren of oude elementen zijn. Door middel van accessoires, het aanbrengen van verlichting, stoffering of door het schilderen van muren krijgen deze meer nadruk.

On(t)roerendgoed Verkoopstyling biedt het basispakket aan voor een vaste prijs. Voor alle overige diensten wordt gewerkt op offertebasis. Zo kan de onderneemster altijd optimaal aan de wensen van haar klanten voldoen. Na afloop van de styling worden er desgewenst foto’s en plattegronden gemaakt. Deze kunnen vervolgens op het internet of in verkoopbrochures getoond worden.

VuurKracht ondersteunde en adviseerde Simone bij de voorbereidingen en de verschillende werkzaamheden na de oprichting van haar bedrijf. Omdat ze snel wilde starten, richtte de begeleiding zich in eerste instantie op het schrijven van het ondernemingsplan. Hierbij is veel aandacht besteed aan de verschillende producten die de onderneemster op de markt wilde brengen en aan het zoeken naar partners. Zo zijn enkele waardevolle relaties ontstaan. Daarnaast waren de financiën een belangrijk aandachtspunt, evenals promotie en presentatie. Het resultaat mag er zijn.

Simone krijgt inmiddels veel positieve reacties uit de markt op de door haar behaalde resultaten. Het bedrijf werkt ondertussen samen met meerdere makelaars, zoals Ommeland Makelaardij Veendam en Makelaardij Brandsma in Delfzijl. Daarnaast werd Simone enige tijd geleden benaderd door Michiel de Zeeuw van het RTL4-televisieprogramma De TV-Makelaar. “Samen met Vivien de Bruin van Visensa Verkoopstyling had ik de opdracht om een Terpwoning op het Sint Bonifatiuspark in Leeuwarden in te richten voor een woonadviesmiddag. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor het presenteren van de sfeerimpressies van Michiel de Zeeuw. Een erg mooie en leerzame klus!”

Simone is blij met de stap die zij zette richting het zelfstandig ondernemersschap. Zij haalt veel voldoening uit haar werkzaamheden. “Ik heb altijd veel ‘eer’ van mijn werk. Terwijl het, zoals gezegd, soms de kleine aanpassingen zijn die een groot effect hebben. Grappig, want als startende ondernemer geldt dat natuurlijk ook. Ook dan moet je met beperkte middelen naamsbekendheid zien te creëren voor je bedrijf. Ik was daarom blij dat ik voor expertise over het ondernemerschap bij VuurKracht terecht kon en nog steeds kan. Bij VuurKracht krijg ik verschillende handvatten aangereikt. En als ik wil sparren over het uitbreiden van mijn bedrijf, is het fijn om te weten dat ik nog steeds bij mijn adviseur, Patricia van der Schaaf, terecht kan. Samen komen we dan vaak weer op goede ideeën.”

Wilt u graag meer informatie? Bezoek dan eens de website van On(t)roerendgoed Verkoopstyling: www.ontroerendgoedverkoopstyling.nl

Vuurkracht pandVuurKracht Haren

Rijksstraatweg 239
9752 CB Haren (Gn)
 

Postbus 23
9750 AA Haren (Gn)

T 050 535 15 48
F 050 537 02 48

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


VuurKracht Leeuwarden

Heliconweg 62 (Kamer van Koophandel)
8914 AT Leeuwarden
T 058 253 41 30

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


Vraag direct een startgesprek aan