Schoenreparatiebedrijf Oranje:

“Goed werk afleveren is minstens zo belangrijk als reclame maken”

Kwaliteit, dat staat voorop in schoenreparatiebedrijf Oranje. Voor de heer S. Hasan, die in 2012 zijn bedrijf aan de Korreweg in Groningen startte, is dat de kern van het succes. “Natuurlijk is de prijs voor klanten ook belangrijk, maar in de branche van schoenmakerijen speelt met name de kwaliteit van het werk een grote rol,” vertelt de ondernemer gedreven. “Goed werk afleveren is minstens zo belangrijk als reclame maken.”

Schoenreparatiebedrijf Oranje is gevestigd aan de Korreweg 18 in Groningen, tegenover winkelcentrum De Beren. De heer Hasan koos destijds bewust voor deze locatie. Onder andere omdat winkelcentrum De Beren een drukbezochte locatie is met veel passanten. Daarnaast deden de goede zichtbaarheid van het pand en de afwezigheid van directe concurrentie de ondernemer besluiten hier zijn zaak te vestigen. Met een verbouwing zorgde hij voor een mooie en nette inrichting, waarmee hij zich wil onderscheiden van veel concurrenten in de markt. Inmiddels weten steeds meer (vaste) klanten de weg naar schoenreparatiebedrijf Oranje te vinden.

Snel en goed
De mooie en nette uitstraling is niet het enige dat ervoor zorgt dat veel klanten steeds bij hem terugkomen. De heer Hasan bedient zijn klanten zo optimaal mogelijk door een breed aanbod te voeren. Naast schoenreparaties kunnen klanten in zijn zaak bijvoorbeeld ook terecht voor sleutelservice. Maar ook voor producten als inlegzolen, schoenpoets, tassen, portemonnees, sleutelhangers en schoenveters.

Daarnaast levert de heer Hasan een snelle service. De meeste reparaties voert hij binnen een dag uit. Snel én goed, dat is volgens de ondernemer zijn belangrijkste reclame. De heer Hasan: “Zo heb ik mijn klantenbestand in eerste instantie steeds verder laten groeien. Om het bedrijf verder te laten groeien ga ik nu ook andere marketingmiddelen inzetten, zoals advertenties en folders.”

Persoonlijke benadering
Samen met VuurKracht bekijkt de heer Hasan de mogelijkheden voor marketing: “VuurKracht ondersteunde mij ook al bij de voorbereidingen op de bedrijfsstart en kent mijn bedrijfssituatie daarom goed. Mijn vaste adviseur bij VuurKracht, Paul Nieman, kan mij zodoende goed adviseren over welke stappen nu het beste zijn om te zetten met mijn bedrijf. Die persoonlijke benadering is prettig en vind ik ook erg belangrijk. Want iedere onderneming én ondernemer is immers anders,” vertelt hij. VuurKracht vervult nu een klankbordfunctie voor de heer Hasan en helpt hem bij diverse actuele vraagstukken.

Vertrouwen
De heer Hasan heeft de ambitie om zijn zaak zeker nog 25 tot 35 jaar te hebben: “Misschien wil ik op termijn ook nog kledingreparatie- en/of stomerijdiensten gaan aanbieden. Maar voorlopig zit er nog voldoende werk in schoenreparatie, de meeste klanten in mijn zaak komen hiervoor. En ik wil nu eerst de tijd nemen om mijn zaak verder uit te bouwen en mijn klantenkring verder te laten groeien.”

“Mijn hart ligt daarnaast ook het meest bij de schoenmakerij. Ik heb echt een passie voor het vak: schoenen mooier maken. Ik werk graag met mijn handen en ik voel me soms net een kunstenaar als ik zie welk resultaat je soms met heel weinig materialen kunt bereiken. Ik vergelijk het ook wel eens met het zelfstandig ondernemerschap. Soms kun je met kleine aanpassingen in je beleid grote veranderingen bewerkstelligen. En VuurKracht kan mij daarover altijd goed adviseren. Dat geeft me net dat extra beetje vertrouwen. Kortom, zo helpt VuurKracht mij vast in mijn éigen schoenen te staan.”

Wilt u graag meer informatie over schoenreparatiebedrijf Oranje? Inlichtingen zijn telefonisch te verkrijgen op telefoonnummer: 06 – 13 36 14 98.

De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.30 uur en op zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur.
 

Vuurkracht pandVuurKracht Haren

Rijksstraatweg 239
9752 CB Haren (Gn)
 

Postbus 23
9750 AA Haren (Gn)

T 050 535 15 48
F 050 537 02 48

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


VuurKracht Leeuwarden

Heliconweg 62 (Kamer van Koophandel)
8914 AT Leeuwarden
T 058 253 41 30

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


Vraag direct een startgesprek aan