Sanne Gerringa, hondentrimsalon Artisan

“Het trimmen van honden vind ik heerlijk om te doen.”

Voor Sanne stond het vast: ze wilde van werken met dieren haar beroep maken. Het idee om honden te gaan trimmen ontstond, omdat ze altijd met veel plezier haar eigen hond verzorgde. Ze ging vervolgens een opleiding hiervoor volgen bij het HKI en ging in de leer bij diverse trimmers. Nu is Sanne een bevoegd hondentrimster en sinds kort heeft ze haar eigen hondentrimsalon Artisan in Wildervank.

Omdat Sanne een gediplomeerd hondentrimster is, kon Sanne lid worden van de vakvereniging ABHB. Dit lidmaatschap geeft haar klanten de garantie dat zij een bevoegd en deskundig hondentrimster is. Sanne is ook een gediplomeerd kattentrimster en heeft een EHBO-diploma dieren.

De behandelingen

De afgelopen jaren heeft Sanne bij verschillende trimsalons stage gelopen. Hierdoor heeft zij alle toiletteertechnieken goed in de vingers gekregen: van knippen en effileren tot plukken, en van wassen en kammen tot ontwollen. Daarnaast controleert Sanne op verzoek de bek van de hond en verwijdert ze eventueel tandsteen. Ook verzorgt ze oren en nagels van honden.

Mooi getrimde hond

Sanne: “Elke hond is weer een uitdaging. Sommige honden zijn gewend om getrimd te worden en vinden het prima om geknipt te worden. Andere zijn boos of angstig en hier moet je wel goed mee om kunnen gaan. Ik heb hierin mijn weg gevonden. Ik blijf rustig en consequent en dit helpt altijd. Het werk vind ik heerlijk en geeft mij veel voldoening. Het resultaat is immers een mooi getrimde hond en baasjes die blij zijn met hun verzorgde hond.”

Alle vragen bespreken

Omdat Sanne graag advies wilde bij de start van haar bedrijf, zocht zij contact met VuurKracht. “ Ik spreek geregeld af met Esther van VuurKracht. Samen bespreken we alles waar je met een bedrijf mee te maken krijgt, bijvoorbeeld: hoe onderscheid je je en welke promotieacties kan ik ondernemen. Ook gaan we praktisch aan de slag door samen de btw-aangifte te doen, zodat ik weet hoe dat moet. Na elke afspraak ben ik opgepept en kan ik weer fris aan de gang met mijn bedrijf. ”

Wilt u meer informatie over hondentrimsalon Artisan? Kijk dan op:

https://www.facebook.com/trimsalonartisan/

http://www.hondentrimsalonartisan.com/