Rik Timmerarends, AreAnts

Ontwikkelaar Manege4u en coach

Riks bedrijf AreAnts combineert op het eerste gezicht twee totaal verschillende activiteiten. Zo heeft hij voor ruitercentra een superhandig administratiepakket (www.manege4u.nl) ontwikkeld. Daarnaast coacht Rik mensen, o.a. met behulp van paarden. Voor Rik is het verband duidelijk: beide zijn ondersteunend.

Rik: “Ik heb tientallen jaren in de automatiseringsbusiness gewerkt. Op een gegeven moment dacht ik: er moet meer zijn dan alleen “werken” met het hoofd. Ik ben toen allerlei coachingstrajecten ingegaan, zoals intuïtieve ontwikkeling, chakrapsychologie, enz. Ik heb de hele wereld aan cursussen doorlopen en boeken gelezen. Wat ik leerde, wilde ik in de praktijk toepassen door middel van coaching. Ondertussen kwam ik door mijn dochter in aanraking met de ruitersport én ontmoette ik een oude bekende vanuit de automatiseringswereld die een hele omslag had gemaakt. Ze ging starten met een opleiding “coaching met behulp van paarden”. Ze zei dat is echt iets voor jou. Vervolgens besloot ik heel bewust een administratiepakket te gaan ontwikkelen om financieel onafhankelijk te zijn, zodat ik kan coachen op de manier die bij mij past.”

“Ruim vier jaar zijn we bezig geweest om het administratiepakket Manege4u te ontwikkelen. Om dit pakket optimaal te kunnen ontwerpen, heb ik nauw samengewerkt met het Ruitersportcentrum Sneek en Digital4u (zij verzorgen de server en hebben een standaard website voor de ruitersport ontwikkeld). Zij hebben volop meegewerkt in het ontwikkelproces. Daarnaast hebben we veel onderzoek gedaan. Uiteindelijk is het een prachtig praktisch administratiepakket geworden en het draait op dit moment bij twee maneges. Verder zijn we nu volop bezig om het pakket in de markt te zetten. Sinds 1 oktober zijn we losgegaan! De eerste meetings met maneges staan al gepland.”

“Centraal in Manege4u staat het administratiepakket met daarin gegevens zoals de ruiter en de paarden. Door middel van simpele beheerfuncties kunnen de basisgegevens worden vastgelegd en worden geraadpleegd via apps die specifiek zijn ontwikkeld voor de mensen die er werken. Een instructeur bijvoorbeeld heeft een app waar hij of zij mee moeten werken. Een jurylid heeft weer een app specifiek gericht op het jureren van een wedstrijd. Superhandig voor de manege, ruiter en instructeur! En het focust op de werkzaamheden van de persoon. Het pakket neemt maneges enorm veel werk uit handen. Zo bevat het pakket een geautomatiseerd ruitervolgsysteem, overzichtelijk paardenbeheer en uitstekende informatievoorziening voor de ruiters. Harmen Zwerver van Ruitersportcentrum Sneek, die hielp het pakket te ontwikkelen, werkt er al enige tijd mee en is heel enthousiast. Dankzij het pakket kan het Ruitersportcentrum zich nu veel meer richten op zijn passie het geven van paardrijlessen en hoeft hij minder bezig te zijn met de administratie.”

 

Rik: “Ook voor klanten is het systeem alleen maar handig. Ruiters kunnen zich via de site/app aanmelden en aangeven op welk paard ze willen. Ouders kunnen in een oogopslag zien van wie hun kind les hij heeft, op welk paard en wanneer. Dit kun je allemaal online regelen. Ze hoeven niet meer naar de balie. Daarnaast laat het systeem zien welke vorderingen je maakt, je kunt je makkelijk inschrijven voor wedstrijden en verder ben je in no-time op de hoogte van alle trainingen, clinics, cursussen en workshops. Ook kan de ruiter makkelijk zijn scores en geschiedenis bijhouden. De instructeur kan dit soort gegevens ook weer inzien en zijn les daarop aanpassen. Bij dit systeem gaat het steeds weer om het leggen van verbinding. Je merkt aan alles dat de onderlinge communicatie daardoor veel meer helder wordt.”

“Naast het op de markt zetten van Manege4u ben ik bezig met een andere passie: het coachen van mensen op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Naast paardrijlessen biedt AreAnts lessen en clinics aan die zich specifiek bezig houden met de fysieke, emotionele en mentale toestand van de ruiter.  Dat gebeurt onder andere door coaching met paarden”.

“Omdat ik geen ervaring had als zelfstandig ondernemer, wilde ik graag hierbij gecoacht worden. Ik besloot met Erik Stuurwold van VuurKracht in zee te gaan. Erik ging heel mooi mee in mijn denkproces. Net alsof hij wist op belangrijke momenten waar en hoe hij mij steun moest geven. Een zwak punt van mij is bijvoorbeeld het beschrijven van wat er in mijn hoofd zit. Hij noteerde dan wat ik dacht. Dat ging gewoon heel mooi samen. En als ik in mijn ‘oude’ automatiseringsdeel zat, dan zei hij je moet wel naar je passie toe. Verder heeft hij heel erg geholpen met het financiële gedeelte van mijn plan. Hij zei kom maar, dan doen we het samen. Ik had niet een beter iemand voor mij kunnen treffen.”

Bent u nieuwsgierig geworden naar het Manege4 u? Klik dan hier.