Pieter Vink, Studio Vink

“Ik wil klanten het resultaat laten zien van wat ik kan.”

“Met mijn bedrijf Studio Vink doe ik wat ik altijd gedaan heb en goed kan: ideeën visualiseren. Ik kan heel snel iets verzinnen, iets moois maken. En dat kan van alles zijn: logo’s, visitekaartjes, bedrijfspresentaties, het ontwerpen van een Facebookpagina of een app tot een nieuwe huisstijl of het restylen hiervan! Mijn kracht ligt bij verbindende creatie. Een oud-collega benoemde dat zo en ik dacht: zo is het precies.”

Pieter Vink: “Ik heb er doelbewust voor gekozen om voor Studio Vink nu geen eigen website te hebben - terwijl ik mijn eerste website al in 1995 had! Want dan word je gelijk neergezet als een soort reclamebureau en ik ben en kan veel meer dan dat. Ik ben een vormgever in de breedste zin van het woord.  Natuurlijk vragen klanten vaak naar mijn website en als ik dan vertel dat ik hem niet heb, dan zijn ze stomverbaasd. Als ik het vervolgens uitleg, vinden ze het wel een goede bak en snappen ze het ook. Ik wil klanten het resultaat laten zien van wat ik kan.”

Voordat Pieter begon met Studio Vink, werkte hij jarenlang als vormgever en product- en contentmanager bij diverse grote uitgeverijen. Pieter: “Als vormgever maakte ik voor de uitgeverij soms wel meerdere boekomslagen per dag of ik ontwierp voor een verkoper in een handomdraai een mooie presentatie waar hij zo mee naar de inkoper kon. Ik kan heel snel iets verzinnen, iets moois maken.”

“Gedurende mijn loopbaan, zeiden mensen heel vaak tegen mij: “Pieter, waarom begin je niet voor jezelf?” De tijd hiervoor was echter niet rijp.  Tot het moment zich heel natuurlijk aandiende. Dat was ook het ogenblik dat ik in contact kwam met Esther Kroon van VuurKracht. Er was gelijk een klik! Esther, één van de trainers, is open en transparant, ze reageert vanuit authenticiteit.”

“Ik wist precies wat ik wilde met mijn te starten bedrijf. Ik had vooral hulp nodig op het praktische vlak, zoals met het zoeken naar een boekhoudprogramma en het vinden van een juiste bank. VuurKracht heeft mij in dit soort zaken enorm goed geadviseerd. En toen ik bijna ging starten, staken ze me nog een hart onder de riem en gaven ze nog tips waar ik nog steeds wat aan heb!"

“Op 1 juni 2018 ben ik gestart met Studio Vink. Omdat ik nog veel contacten heb in de uitgeverswereld, was mijn eerste plan om vooral weer boekomslagen te gaan ontwerpen. Maar ondertussen krijg ik via via ook steeds meer andere klanten. Ik werk nu voor diverse klanten in het noorden en het midden van het land.”

 “Voordat ik startte met mijn bedrijf, wilde ik eerste een drukker vinden die ik 100% vertrouw en die mijn ontwerpen omzet in mooi drukwerk. Dat was voor mij echt een voorwaarde.”

Wil je weten wat Studio Vink voor je kan betekenen? Neem dan contact op met Pieter via 06 - 20 56 24 14 of studiovink@kpnmail.nl.