Mirelle Rouw , mefrouw’s eco-shop

“Achter al mijn producten zit een verhaal”, vertelt Mirelle Rouw van mefrouw’s eco-shop. Daarom staat bij elke product dat je aanklikt op mijn webshop veel achtergrondinformatie. Ook sta ik op diverse groene en duurzame markten. Dat is extra leuk omdat ik dan nog meer kan vertellen over de eco-producten en een zero-waste lifestyle.”

“Een van de producten die ik verkoop, is het groente- en fruitnetje van Re-sack". Zelf gebruik ik het ook en heb het standaard in mijn tas zitten. In het begin is het eventjes wennen, maar het scheelt zoveel plastic zakjes. Mensen kijken natuurlijk weleens naar mij als ik groente of fruit in het netje doe, omdat ze het niet kennen, maar ze reageren louter positief! Een aantal supermarkten verkoopt nu ook polyesterzakjes, een leuk begin en een start van de bewustwording, maar het bio-katoenen wasbare netje van Re-sack blijft het meest milieuvriendelijke alternatief.

“Bij sommige producten hoort zo’n bijzonder verhaal, dat ik daar graag nog meer over wil vertellen". Daarom organiseer ik ook eco-party’s. Eén van die producten, is een menstruatiecup. In het begin voelen mensen zich daar wat ongemakkelijk onder, maar als ik er meer over vertel, is dat gelukkig snel voorbij. Aan deze cup is het principe  buy one – give one gekoppeld. Als je een Ruby-cup koopt bij mefrouw’s eco-shop, dan wordt er automatisch eentje gedoneerd aan een meisje of vrouw in een van de ontwikkelingslanden, zodat ze niet thuis hoeft te blijven en naar school of werk kan blijven gaan tijdens haar menstruatie. Mooi toch? Daarnaast draagt de herbruikbare cup ook nog eens bij aan de vermindering van de afvalberg. Want de gemiddelde vrouw gebruikt 12.0000 menstruatieproducten gedurende haar hele vruchtbare leven."

"Ook help ik deelnemers tijdens de eco-party wegwijs te worden in een zero-waste lifestyle. Dat gebeurt heel concreet door de workshop “Maak je eigen bruisbal of vaatwastablet” en verder is het natuurlijk heel gezellig en lekker met zelfgebakken zoete en hartige hapjes om mee te beginnen en aan het eind een lekker biologisch wijntje."

“Ik ben out of the blue begonnen met mijn webshop, mefrouw’s eco-shop". Daarvoor heb ik zeventien jaar voor dezelfde werkgever gewerkt en ik heb dat met heel veel plezier gedaan. Altijd deed ik wel iets wat me opnieuw uitdaagde. Helaas kreeg ik een hernia, ik dacht dat komt wel weer goed en werkte lang gewoon door, maar uiteindelijk besefte ik, dit komt niet meer goed. Maar ik ben iemand die niet goed kan stilzitten, ik wil graag verder. Ik heb heel lang een droom gehad om een verpakkingsvrije winkel op te zetten, alleen dit is fysiek voor mij niet haalbaar. En toen ben ik dus ‘gewoon’ begonnen met mijn ecologische webshop."

“Om mijn webshop verder te professionaliseren, zocht ik een coach en toen ik de naam VuurKracht tegenkwam, dacht ik: dat past bij mij". Ondernemen is voor mij werken vanuit je passie en daardoor in je eigen  kracht staan. Met mijn coach Runa heb ik een enorme klik. Ze begrijpt precies wat ik bedoel! Per keer pakken we een onderwerp waar we dieper op ingaan. Dat kan brainstormen zijn over mijn eco-party’s of praktisch bezig zijn, zodat ik meer structuur kan aanbrengen in mijn bedrijf en werkzaamheden en bijvoorbeeld meer inzicht krijg in mijn financiën. Ze heeft me o.a. geholpen met een excel-bestand waardoor ik zo kan zien wat mijn omzet is als ik op een markt heb gestaan. Ik had hier wel wat verstand van, maar Runa helpt me net wat stappen verder."

"Voordat een product aan het assortiment wordt toegevoegd, moet het een keuring doorstaan". Het moet voldoen aan de 7 peilers waarop mijn webshop gebouwd is: #refuse #reduce #reuse #recycle #rehome #replant #rot. Strikt genomen bestaan er geen 100 % milieu-vriendelijk producten. Voor ieder product bestaat er wel een milieu-vriendelijk alternatief!

"Milieu en bewustwording in deze maatschappij en onze eigen verantwoordelijkheid hierin nemen, dat houdt mij enorm bezig. Dat heb ik al van jongs af aan. Door mijn webshop en blog hoop ik mensen te kunnen inspireren en kan ik zo mijn steentje bijdragen.“