Logement-B&B Safier te Joure

“Een bedrijf laat je groeien door liefde voor je vak.”

Aan de rand van het centrum van Joure is sinds 1 oktober 2010 Logement-B&B Safier gevestigd, een kleinschalig en authentiek logement waar gasten in een sfeer- en stijlvolle omgeving kunnen overnachten. Het comfortabele gevoel van een hotel, gecombineerd met een warme en persoonlijke ‘thuissfeer’, dat is volgens oprichter en eigenaar Jeltsje Stoer de kracht van Logement-B&B Safier. Door de kleinschalige aanpak wordt bij elk verblijf een zeer goede, persoonlijke, service gegarandeerd.

Jeltsje Stoer heeft haar bedrijf aan huis. Zij woont in hetzelfde pand, maar het gastenverblijf heeft een eigen opgang. Het logement heeft drie tweepersoonskamers en elke kamer heeft eigen, moderne, sanitaire voorzieningen. Het ontbijt, een combinatie van onder andere streek-, biologische en fairtradeproducten, wordt ‘s ochtends geserveerd in een gezamenlijke tuingerichte zitkamer.

Het authentieke pand waarin Logement-B&B Safier gehuisvest is, was in vroegere tijden een stationskoffiehuis/logement. Jeltsje: “We hebben de authentieke sfeer van destijds gecombineerd met een frisse en creatieve inrichting en met het comfort van eigentijdse voorzieningen. Elke gastenkamer heeft daarnaast een eigen sfeer en kleur en is anders van inrichting. Gasten kunnen dus kiezen voor een kamer die bij hen past. Of kunnen, wanneer zij vaker bij ons logeren, ook eens voor iets anders kiezen.”

Een verblijf in Logement-B&B Safier kan tot slot ook worden gecombineerd met één of meerdere arrangementen, die altijd actueel worden weergegeven op de website van het logement. Verder heeft Logement-B&B Safier een eigen sloep die gasten kunnen huren om de Friese meren te bevaren en kunnen gasten beschikken over een aantal huisfietsen voor een fietstocht door Skarsterlân.

Jeltsje Stoer werkte eerder 18 jaar in managementfuncties binnen een kinderopvanginstelling: “Ik liep al een tijd rond met plannen voor een eigen onderneming. Toen we een paar jaar geleden verhuisden naar dit authentieke pand, wat geschikt was voor wonen én werken, ben ik mijn ideeën voor een eigen onderneming gaan uitwerken. Daarop is de verbouwing al snel in gang gezet. Ik heb toen mijn baan in loondienst beëindigd en ben mijn tijd en aandacht volledig gaan besteden aan mijn bedrijfsplan om het een zo groot mogelijke kans van slagen te geven. Kortom, tijd nemen om te werken aan vormgeving, uitvoering, goede PR en contacten zoeken met bedrijven, verenigingen en instellingen voor het verwerven van klanten.”

VuurKracht ondersteunde Jeltje Stoer bij het uitwerken van haar plannen. “Voor mijn logement was het belangrijk om het onderscheidende vermogen goed neer te zetten. Voor potentiële klanten moest duidelijk worden waarom zij moeten kiezen voor Logement-B&B Safier. Dit alles heb ik samen met VuurKracht, met een uitgebreid promotieplan en een goed onderbouwd financieel plan, samengevat in een doortimmerd ondernemingsplan.”

Na de start van het bedrijf diende het promotieplan vervolgens als uitgangspunt om de juiste klantengroepen op verschillende manieren te benaderen. VuurKracht ondersteunde Jeltsje Stoer ook bij de verschillende aspecten die hierbij kwamen kijken. Vooral het benaderen van de zakelijke markt bleef een belangrijk aandachtspunt.

De persoonlijke benadering, het maatschappelijk verantwoorde en authentieke ondernemerschap zijn zaken waarnaar een toenemende vraag is. En niet alleen onder particulieren, ook steeds meer zakelijke klanten weten Logement-B&B Safier om die redenen te vinden. Jeltsje: “Ik vind het belangrijk om werk te maken van persoonlijke binding met deze bedrijven en werknemers, te horen wat hun vragen en behoeften zijn en daar flexibel op in te spelen en in te voorzien.”

Jeltsje Stoer is blij met haar stap naar het zelfstandig ondernemerschap. De formule die zij van te voren had uitgedacht, werkt en werpt zijn vruchten af. Inmiddels hebben al vele gasten het logement in Joure bezocht. “Ik blijf echter altijd aan mijn promotie werken en zoek steeds nieuwe manieren om Logement-B&B Safier te presenteren. Een goede website, mooie folders en aantrekkelijke advertenties blijven natuurlijk noodzakelijk om het gastenverblijf onder de aandacht te brengen bij bedrijven, recreanten en andere potentiële klanten. En het is prettig dat ik nog altijd bij VuurKracht terecht kan als ik behoefte heb om hierover eens van gedachten te wisselen. Niet alleen als het gaat om promotionele zaken, maar bijvoorbeeld ook als het gaat om financiën of andere actuele vraagstukken. Het is fijn om een klankbord te hebben.”

“Het zelfstandig ondernemerschap is voor mij de juiste beslissing geweest. Het is veelzijdig en dat past bij me. Ik haal veel voldoening uit het feit dat gasten zeer tevreden zijn over mijn dienstverlening. Want dat is natuurlijk waar het om gaat, dat zij ervaren dat ik waarmaak wat ik beloof. Ik zeg altijd: doe wat je doet goed én met liefde voor je vak! Op álle vlakken van het bedrijf: van het gastvrouwschap, de kwaliteit van het eten, de persoonlijke benadering en een goede kwaliteit-prijsverhouding tot en met de folder die je drukt en de bloemen die je op tafel zet. Uiteindelijk is dát de beste reclame. Want wanneer je jezelf goed presenteert, verdient zich dat terug. Je gasten/klanten komen bij je terug of verwijzen anderen naar je door. Op deze manier werk je aan een groeiend en bloeiend bedrijf!”

Geïnteresseerd in Logement-B&B Safier? Bezoek dan eens de website: www.safierjoure.nl.

Vuurkracht pandVuurKracht Haren

Rijksstraatweg 239
9752 CB Haren (Gn)
 

Postbus 23
9750 AA Haren (Gn)

T 050 535 15 48
F 050 537 02 48

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


VuurKracht Leeuwarden

Heliconweg 62 (Kamer van Koophandel)
8914 AT Leeuwarden
T 058 253 41 30

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


Vraag direct een startgesprek aan