Jos Radix, Taxi Radix

“Elke dag begin ik met een grijns op mijn gezicht, zoveel plezier heb ik mijn werk.”

Aanvankelijk werkte Jos Radix als taxichauffeur in loondienst. Daar werd hij verliefd op het werk. “Ik vond het geweldig om in verschillende auto’s te rijden en elke keer weer nieuwe mensen in de auto te krijgen die allemaal hun eigen verhaal hadden.”

Omdat Jos Radix meer vrijheid en flexibiliteit wilde, startte hij zijn eigen taxibedrijf. Sinds december 2015 is hij de trotse eigenaar van taxi Radix. Jos: “Elke dag begin ik weer met een grijns op mijn gezicht, zoveel plezier heb ik mijn werk. Ik ben super trots op de vrijheid die ik heb. Nu kan ik ook de service bieden die ik belangrijk vind en wat in loondienst niet altijd kon. Zo wil ik de bagage van mijn klanten naar binnen kunnen dragen als dat nodig is. Ik merk dat de klant deze extra service op prijs stelt. Ik houd het graag servicegericht, ontspannen en persoonlijk. Ook bied ik een luisterend oor, want de klant wil graag even zijn verhaal kwijt kunnen en ik luister graag.

“Ik heb een vaste standplaats bij het station in Assen, zodat klanten weten waar ze me kunnen vinden. Omdat ik druk bezig ben mijn klantenkring op te bouwen, besteed ik veel aandacht aan mijn promotie. Mijn klanten geef ik altijd een visitekaartje. En dat werkt. Vaak bellen ze me ook weer voor de terugreis.

 

“Als extra dienst en service, ben ik ook een deeltaxi begonnen. Dit was een gat in de markt, want bepaalde klanten kunnen geen gebruik maken van de Wmo-regeling. Met een klantenkaart kunnen ze gebruik maken van deze dienst. Om hier bekendheid aan te geven, ben ik selectief gaan flyeren. Het begint nu aardig te lopen.”

“Omdat ik de start van mijn bedrijf goed wilde voorbereiden, heb ik het advies van VuurKracht ingeroepen. Rogert Mulder werd mijn adviseur. Het klikte meteen tussen ons. Op een ontspannen manier bespraken we mijn ondernemingsplan en met zijn hulp stelde ik een doortimmerd financieel plan op. Daarnaast was hij heel praktisch. Hij zei ga nu eens uittesten of dat idee van deeltaxi in de praktijk ook werkt. Kies 3 adressen en kijk of je op tijd kunt rijden. Dat soort ondersteuning heb je nodig in begin. Super tof!”

Wilt u meer informatie over taxi Radix, kijk dan op
www.taxiradix.nl/
www.facebook.com/TaxiRadix/