Johan Pul, Vleesatelier De Hondsrug

“Dit heb ik altijd gewild”

Al eerder stond Johan Pul op het punt een eigen bedrijf te beginnen, maar de benodigde investeringen voor de kleine slagerij waren te groot. Nuchter als Johan is, besloot hij het niet te doen en zijn kansen af te wachten.

Een paar jaar geleden kwam die kans uit een onverwachte hoek.  Johan raakte bevriend met een man die bij zijn huis een aparte ruimte had waar hij worsten maakte. Van hem mocht Johan hiervan gebruik maken. En dat deed hij. Zo begon Johan op kleine schaal een worstenmakerij. Johan wist precies hoe hij het aan moest pakken, want hij had decennia lang als slager gewerkt. Bovendien had hij de oude recepten nog op zak.

Steeds meer verkopen

De recepten vormde de basis waarop Johan 4 nieuwe droge worsten ontwikkelde: een heerlijke Drentse droge worst, eentje met een uitgebalanceerde smaak van gorgonzola, de andere met een vleugje roquefort en een mediterraanse krulworst. Omdat Johan geen enorme financiële lasten op zijn schouders wilde laden, begon hij de worsten vanuit huis te verkopen aan familie en vrienden. “Zo langzamerhand begon zich dat rond te zingen en kwamen er steeds meer mensen om worsten bij mij te kopen en dan moet je echt wel goed zijn!”

Professionaliseren

De verkoop liep zo goed dat Johan voor de keuze stond om worsten te blijven maken als een uit de hand gelopen hobby of zijn liefhebberij te gaan professionaliseren, zodat hij meer kon gaan verkopen. “Omdat ik dit altijd al had gewild, was de keuze snel gemaakt,” vertelt Johan. “Ik ging op zoek naar een ruimte die geschikt was om een worstenmakerij in onder te brengen. Al snel vond ik een loods die we hebben verbouwd. Dit was een grote klus, want de ruimte en de machines moeten voldoen aan alle strenge eisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De vergunning is nu binnen en ik kan ik echt van start!”

Samen aanpakken

 “De stap om een professionele worstenmakerij te maken, wilde ik goed overwogen doen. Daarom besloot ik VuurKracht in te schakelen, want ik wilde precies weten hoe ik het aan moest pakken en waar ik aan toe was, ook financieel.” Samen met Esther Kroon van VuurKracht analyseerde Johan de markt en stelde een financieel plan op waarin ook een investeringsbegroting, een omzetprognose en exploitatiebegroting werden opgenomen. “Dit gaf veel helderheid. Deze nuchtere en heldere aanpak van VuurKracht heeft me goed geholpen. En nog steeds. Als ik bijvoorbeeld iets in mijn product wijzig, dan rekenen gewoon door wat hier de gevolgen van zijn. Zo kan ik als ondernemer steeds opnieuw voor de beste optie kiezen.”