Johan en Jeanet Buist, Glazenwas- en Dienstverleningsbedrijf Buist

Omdat we niets wisten van ondernemen, konden we het advies van VuurKracht heel goed gebruiken

Plezier en energie spat van dit verse ondernemerskoppel af tijdens het interview. Gedreven vertellen ze over hun jonge bedrijf dat ze van de grond af aan met eigen handen hebben opgebouwd. Jeanet: “We zijn er helemaal blanco ingestapt. We wisten echt niets van ondernemen.” Al doende krijgen Johan en Jeanet het ondernemen echter steeds meer in de vingers en nu boeken ze steeds meer succes met hun bedrijf.

Johan liep al een tijdje rond met het idee om een eigen glazenwasbedrijf te starten. Hij had al ervaring opgedaan bij een ander schoonmaakbedrijf en wist: als ik de kans krijg dan ga ik voor mezelf aan de slag. In september 2013 was het zover. Al snel rees de vraag: hoe doe je dat eigenlijk ondernemen? Johan: “De concurrentie is groot in deze branche en er zijn veel starters die ook snel weer stoppen. Verder heb je een aantal grote partijen die een deel van de markt beheersen, dus het is best moeilijk om er tussen te komen. Jeanet: “Voor ons was de gouden tip om te gaan flyeren! En dat zijn we gewoon gaan doen. We hebben 5.000 flyers laten drukken en die hebben we al lopend rondgebracht samen met onze dochter in de buggy. Daarnaast hebben we bedrijven in Harkema en omstreken benaderd via de mail. We stelden ons daarin voor en boden onze diensten aan. Langzamerhand kregen we steeds meer klanten. Nu begint mond-tot-mondreclame zijn werk te doen. Johan: “Vaak krijg ik te horen dat ze mijn naam ook aan de buren hebben doorgegeven.”

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Klanten zijn tot nu toe heel tevreden met de prijs-kwaliteitverhouding van het glazenwasbedrijf. Johan en Jeanet zijn hier blij mee, omdat zij zich vooral hiermee willen onderscheiden van de concurrenten. Het aantal klanten van glazenwasbedrijf Buist groeit momenteel gestaag. Daardoor is Johan niet alleen in Harkema aan het werk, maar ook in bijvoorbeeld Drachten, Surhuisterveen, Dokkum, Rottevalle, Augustinusga, Drachtstercompagnie, Kootstertille en Drogeham. Johan: “Onze klanten zijn zowel particulieren als bedrijven. Iedereen heeft zijn eigen wensen en daar houden we natuurlijk rekening mee. Sommige bedrijven willen alleen de ramen gewassen hebben. Andere vinden het ook prettig dat ik ook de groenvoorziening meeneem. Bij particulieren was ik de ramen, maar houd bijvoorbeeld ook de dakgoten schoon en reinig  een terras met een hogedrukspuit.”

Praktische adviezen

De ondernemers hebben een strikte taakverdeling die hun beide goed bevalt. Johan doet het werk buiten de deur, Jeanet onderhoudt telefonisch contact met de klanten, doet de planning, de administratie en de boekhouding. Al snel na de start van hun bedrijf liepen ze tegen praktische zaken aan zoals het maken van een goede offerte of factuur. “Omdat we helemaal niets wisten van ondernemen, waren we blij met de adviezen van Esther van VuurKracht. Ze is deskundig, nuchter, praktisch en denkt mee. Zo was Esther een grote steun voor ons bij de boekhouding. Ze heeft uitgelegd hoe het zit met de omzetbelasting, zodat we dat zelf ook kunnen regelen. Maar ook heeft ze ons de eerste keren geholpen met hoe je contract afsluit met bedrijven en waar je op moet letten.”

Opvallende promotie

“Daarnaast hielp Esther ons mee opvallende en goed uitvoerbare promotieacties te bedenken. Zo zei ze op een gegeven moment: “Zou het een idee zijn als jullie sponsjes met jullie visitekaartje eraan vastgeniet gaan uitdelen op de feestweek in Harkema? Wij dachten dat gaan we gewoon proberen. Bleek dat mensen daar hartstikke leuk op reageerden en ons later belden voor een afspraak. Mede door Esther kunnen we ons bedrijf voortvarend uitbouwen.”

Wilt u meer informatie over Glazenwas- en Dienstverleningsbedrijf Buist, bezoek dan hun website: http://www.glazenwasserbuist.nl/