Beeldmaker Jan Keidel

“Beelden zeggen meer dan duizend woorden”

Jan Keidel is beeldmaker. Onder de naam Jan Keidel levert hij theaterregistraties, bedrijfspresentaties in 60 seconden (pitch clip), digitale CV’s, webvideo’s, bedrijfsfilms en biedt hij beamerverhuur aan. Daarnaast is hij eigenaar van Keyofflife, een bedrijf dat multimediaproducten levert gericht op de uitvaart. Hierbij valt te denken aan uitvaartregistraties op DVD.

Jan Keidel levert dus een diversiteit aan multimediaproducten. Zijn ervaring en achtergrond is even divers. Jan Keidel is jarenlang werkzaam geweest als elektrotechnicus en professioneel cameraman, op vele plekken op de wereld. Hij heeft daarom ruime ervaring met het verwerken van film- en beeldmateriaal. Dit deed hij ook in de bedrijfssector, zoals voorlichtingsfilms en bedrijfspresentaties.

Jan Keidel: “Beelden zeggen meer dan duizend woorden. En dat geldt in het huidige digitale tijdperk zelfs meer dan ooit. Beeld is voor bedrijven dus ook dé manier om klanten te laten zien wat hun kwaliteiten zijn. Geen lange teksten, maar met een pakkende, doelgerichte boodschap in een webvideo van ongeveer 60 seconden laat je klanten veel sneller de toegevoegde waarde zien die jij kunt bieden. Bij de webvideo kan gesproken tekst worden gebruikt, maar dan het liefst maximaal 150 woorden. Deze wordt dan ingesproken door een professionele voice-over, uiteraard is alleen muziek ook mogelijk.”

Naast de bedrijvensector richt Jan Keidel zich ook op de uitvaartbranche. Hierbij valt te denken aan DVD-registraties van uitvaarten, maar ook aan levenslooppresentaties die tijdens uitvaartdiensten worden getoond. Jan Keidel: “Een overlijden komt vaak onverwachts en de nabestaanden leven vaak in een roes tijdens de uitvaart. Een uitvaartplechtigheid is een gebeurtenis waar talrijke momenten plaatsvinden, dierbare momenten die het waard zijn in herinnering te blijven. DVD-registraties kunnen ook voor bijvoorbeeld familie in het buitenland of ter nagedachtenis voor (klein)kinderen zeer waardevol zijn. De uitvaart wordt door Keyofflife deskundig en met passende terughoudendheid opgenomen. Ook gaat Keyofflife altijd eerst in gesprek met de klant, hun wensen staan voorop.”

Jan Keidel werd bij het uitbouwen van zijn bedrijf door VuurKracht ondersteund en geadviseerd. Startpunt daarbij was om samen te kijken hoe de doelgroepen het beste benaderd konden worden en met welke presentatiemiddelen. Tijdens het marktonderzoek, onderdeel van het adviestraject, merkte Jan Keidel al snel dat zijn producten goed werden ontvangen.

VuurKracht heeft Jan Keidel vervolgens ondersteund bij het schrijven van zijn ondernemingsplan en promotieplan. Ook kwamen daarbij het financiële plan, zijn tariefstelling en de te hanteren algemene leverings- en betalingsvoorwaarden aan de orde. Jan Keidel: “Het prettige bij VuurKracht vind ik de korte lijnen. Dat werkt erg prettig en efficiënt. Ik had altijd rechtstreeks contact met mijn vaste adviseur, Patricia van der Schaaf.”

“Die korte lijnen vind ik in mijn eigen bedrijf ook erg belangrijk, ikzelf ben altijd het aanspreekpunt voor de klant. Ik kies er daarom ook heel bewust voor om mijn bedrijf ‘klein’ te houden. Ik wil alles zelf onder controle kunnen houden. Uiteraard werk ik met vakkundige freelancers als er bijvoorbeeld op één dag meer reportages gemaakt moeten worden, want zo zorg ik ervoor dat ik alle opdrachten altijd op de afgesproken tijd aflever bij de klant. Maar het persoonlijke contact verlies ik hierbij nooit uit het oog!”

‘Klein’ betekent echter niet dat Jan Keidel stil zit. Als zelfstandig ondernemer is hij voortdurend op zoek naar nieuwe producten en diensten. “Ik kijk voortdurend om me heen, het is belangrijk de ontwikkelingen te blijven volgen én voor te blijven. Het is fijn dat ik hiervoor bij VuurKracht altijd een klankbord heb. Zo kan ik mijn ideeën voor nieuwe producten altijd voorleggen en samen komen we dan vaak weer tot goede oplossingen.”

Het allernieuwste product dat Jan Keidel aan zijn productenaanbod heeft toegevoegd, is het ‘digitale CV’: “Met een video van 60 seconden - een soort elevator pitch - krijgt een werkgever een veel beter beeld van de sollicitant ‘achter’ de brief. Ik bied het product nog maar korte tijd aan, maar alle mensen die een door mij gemaakt digitaal CV hebben aangeboden bij hun sollicitatie zijn ook aangenomen! Een prachtig resultaat, ik verwacht hier dan ook veel van. Het idee voor het digitale CV had ik overigens ook eerst voorgelegd aan VuurKracht. Na goed overleg besloten we samen dat het goede kans van slagen had. VuurKracht draagt op deze manier nog steeds bij aan het verder uitbouwen van mijn bedrijf.”

Wilt u graag meer informatie? Bezoek dan eens zijn website www.jankeidel.nl

 

 

Vuurkracht pand

VuurKracht Haren

Rijksstraatweg 239
9752 CB Haren (Gn)
 

Postbus 23
9750 AA Haren (Gn)

T 050 535 15 48
F 050 537 02 48

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


VuurKracht Leeuwarden

Heliconweg 62 (Kamer van Koophandel)
8914 AT Leeuwarden
T 058 253 41 30

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


Vraag direct een startgesprek aan