De Techneut trainingen en coaching

“Je bent nooit uitgeleerd”

Communiceren, het lijkt zo eenvoudig. Iedereen doet het immers. Communicatie heeft echter zoveel facetten in zich, dat alleen zeggen wat je wilt niet voldoende is om voor elkaar te krijgen wat je bedoelt. Kortom, iedereen kan altijd wel iets in zijn of haar communicatie verbeteren. Sommige mensen hebben hier echter meer moeite mee dan anderen. Vanuit deze visie startte Harry Oosting zijn bedrijf “De Techneut”, een bedrijf dat trainingen en coaching verzorgt voor technische bedrijven, technici en/of mensen met een technische achtergrond.

Het gaat hierbij om trainingen en coaching op het gebied van communicatie, assertiviteit en leidinggeven, in met name werksituaties. Dat kan individueel, maar ook in groepsverband; het bedrijf biedt ook trainingen op het gebied van het versterken van teams. Elke training of coaching wordt op basis van de wensen van de klant samengesteld. Door eerst een heldere doelstelling te formuleren en daar het programma op aan te passen, levert De Techneut maatwerk.

“De Techneut is er voor én door techneuten,” benadrukt Harry Oosting. “Ik ben namelijk zelf ook een techneut en weet daarom uit eigen ervaring wat belangrijk is in de trainingen en coaching die ik aanbied. Ik doe dit op een nuchtere en praktische manier en kan hierbij dus voorbeelden uit iemands eigen praktijk, maar ook mijn persóónlijke ervaringen gebruiken.”

Harry Oosting ziet in de technische branche vaak de beste mensen doorschuiven naar hogere posities in het bedrijf: “Maar of ze dan in die positie net zo goed uit de verf komen als in het vak waar ze vroeger voor gekozen hebben, is maar de vraag. Ik geef deze mensen inzicht in zichzelf en op het gebied van leiding geven en communicatie. Hierdoor gaat iemand beter functioneren en is beter in staat om zijn of haar omgeving te beïnvloeden. Hij of zij zal effectiever te werk gaan en meer rendement uit samenwerken halen.”

Daarnaast kan “De Techneut” dus ook teams ondersteunen. Harry Oosting: “Binnen een bedrijf kan een team soms niet efficiënt werken, omdat er op communicatief gebied het één en ander verbeterd kan worden. Je ziet ook steeds vaker dat technisch deskundigen hele processen moeten aansturen. Na de training zal een team beter begrijpen waar het bij communicatie over gaat en kunnen ze beter op elkaar inspelen. Ik kan de training of coaching desgewenst op het bedrijf zelf geven, dit gaat in overleg met de opdrachtgever.”

Samen met VuurKracht trof Harry Oosting de voorbereidingen voor de bedrijfsstart. “VuurKracht heeft mij onder andere ondersteund bij het neerzetten van een concreet dienstenaanbod. Door mijn werkervaring had ik al ruime kennis van bouw- en installatiebedrijven en had ik al veel ervaring met technisch personeel. Hierdoor kon ik snel een heldere doelgroep vaststellen. Vorm en inhoud geven aan mijn diensten vond ik echter moeilijker. VuurKracht hielp mij om hier gestalte aan te geven.”

“Toen mijn bedrijf vanaf de basis ‘in de steigers’ stond, ben ik samen met VuurKracht aan de slag gegaan met acquisitie en promotie. In het begin kun je meestal uit je eigen netwerk putten, maar als je verder wilt groeien en meer zekerheden wilt inbouwen, moet je structureel met je acquisitie aan de slag gaan. In mijn geval betekende dit dat ik iedere week bedrijven moest gaan benaderen. Samen met mijn adviseur van VuurKracht, Nanja Boersma, heb ik onderzocht hoe ik dat het beste kon aanpakken.”

Harry Oosting is nog altijd erg blij met zijn keuze voor het zelfstandig ondernemerschap. “Het is erg fijn om mijn visie op mijn werk nu zelfstandig uit te kunnen voeren en daarvan nu mooie resultaten te zien. Als ik zie dat iemand of een team door mijn adviezen beter functioneert, geeft dit veel voldoening. Soms is expertise van buitenaf gewoon nodig om vooruit te komen. Om die reden vond ik de begeleiding die ik van VuurKracht ontving erg waardevol. Want net als op communicatiegebied ben je op het gebied van ondernemerschap nooit uitgeleerd. Door de kennis en ervaring van VuurKracht kreeg ik de kans om mijn bedrijf verder te ontwikkelen. En uiteindelijk plukken ook mijn klanten hier weer de vruchten van!”

Meer informatie? Klik dan op de volgende link.

Vuurkracht pand

VuurKracht Haren

Rijksstraatweg 239
9752 CB Haren (Gn)
 

Postbus 23
9750 AA Haren (Gn)

T 050 535 15 48
F 050 537 02 48

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


VuurKracht Leeuwarden

Heliconweg 62 (Kamer van Koophandel)
8914 AT Leeuwarden
T 058 253 41 30

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


Vraag direct een startgesprek aan