GRACE VOLL Pedicure en Massage

“ Mijn ondernemingsplan vormde een goede springplank”

Toen Grace Voll bij haar laatste werkgever te maken kreeg met een reorganisatie, was dit voor haar de kans om te doen waar ze al tijden over droomde: pedicure worden. En ze wist ook al dat ze haar eigen naam voor haar praktijk zou gaan gebruiken: GRACE VOLL Pedicure en Massage”. “Ik ben trots op mijn naam. Bovendien komt deze weinig voor en daardoor is hij makkelijk te onthouden voor cliënten. Als logo heb ik een engel. Engelen gelden sinds oude tijden als beschermers van mensen. Voor mij heeft de engel in mijn praktijk als betekenis het helpen en verzorgen van mensen.”

Na het behalen van haar pedicurediploma, opende Grace Voll begin 2013 haar praktijk. Grace Voll: “Ik heb veel zorg besteed aan mijn praktijkruimte. Alles heb ik tot in de puntjes verzorgd waardoor het de professionele praktijkruimte is die ik voor ogen had. Zo krijgt de cliënt  het gevoel dat hij/zij op een ontspannen en vakbekwame wijze in de watten wordt gelegd. “ Naast verschillende pedicurebehandelingen biedt Grace Voll ook manicure, handmassage, voetmassage, voetreflexmassage en Reiki aan. Omdat Grace haar cliënten een uitgebreid pakket aan wil kunnen bieden, volgt ze nu een studie tot voetzoolreflexoloog (voetreflextherapie). In november 2014 verwacht ze hiervoor haar diploma te halen. Verder werkt zij ambulant, zodat zij voor alle doelgroepen bereikbaar is.

Cliënten van 7 tot en met 102 jaar

“Mijn cliëntenbestand is ontzettend divers. De jongste is 7 jaar en de oudste 102! Soms gaat het bij een pedicurebehandeling alleen om een ingegroeide nagel of een likdoorn. Andere keren krijg ik te maken met verwaarloosde voeten. Mij geeft het veel voldoening om deze te verzorgen en in de loop van enkele behandelingen te zien opknappen."

Medische vergoeding

Omdat Grace haar cliënten een optimale service wilde bieden, besloot ze haar diploma medisch pedicure te behalen. In juli 2013 mocht ze na een pittige studie en examen haar diploma in ontvangst nemen. Al snel leverde dit bewijs Grace extra cliënten op. Per 1 april 2014 worden cliënten met diabetici door de huisartsen doorverwezen naar een medisch pedicure en ontvangen via de zorgverzekeraars een tegemoetkoming in de behandelingskosten.

Ondernemingsplan als basis

“Het was even spannend om echt te beginnen met mijn prakijk”,vertelt Grace. “Het scheelde enorm dat ik me goed had voorbereid door een ondernemingsplan te schrijven. Daardoor wist ik precies hoe ik het aan zou pakken en hoeveel ik moest investeren. Ook over de administratie en financiën had ik goed nagedacht. Samen met Nanja Boersma van VuurKracht heb ik ervoor gezorgd dat dit helemaal in orde was. Nanja heeft mij een Excel-bestand gegeven om de administratie bij te houden, zodat het zo naar de boekhouder kan. Dit  bestand geeft mij de financiële informatie van het bedrijf o.a. de omzet, diverse kosten, investeringen, exploitatie overzicht en de btw-aangifte. Je financiën op orde hebben is essentieel. Tenslotte moet je per kwartaal je btw afdragen en de jaarrekening aan de Belastingdienst kunnen overleggen."

Gewoon beginnen

Grace verwierf cliënten  door ‘gewoon’ maar te gaan bellen, bijvoorbeeld naar verzorgingshuizen. Ook had ze een folder geschreven en neergelegd bij praktijken van fysiotherapeuten, podologen en kapperszaken. Ook verspreidde ze de flyers huis-aan-huis. Verder lukte het haar om zich in te schrijven bij De Groninger huisartsencollectief en Arts en Zorg & OIM Orthopedie. “Al gauw had ik een aantal cliënten en daarnaast kon ik aan de slag in Maartenshof Verpleeg- en verzorgingshuis."

Praktische ondersteuning

“Nanja ondersteunt mij op diverse vlakken. Zo hebben we samen mijn folder kritisch bekeken. Nanja adviseerde mij om mezelf beter te presenteren in de folder. Ook gaf zij mij tips toen ik mijn tarieven wilde verhogen, zodat ze meer marktconform waren. Doordat ik dat zorgvuldig gecommuniceerd heb, bleven bijna al mijn cliënten vervolgafspraken maken."

Tips

Grace is blij dat ze de stap naar het ondernemerschap kon zetten. Ze kan nu haar eigen tijd indelen en dat bevalt haar goed. Ze heeft voor startende ondernemers wel wat tips: “Als je voor jezelf begint moet je de tijd nemen voor je ondernemingsplan. Hier geldt echt ‘bezint eer ge begint’, want anders komt er vaak weinig van je plannen terecht. Verder moet je durven investeren in je bedrijf en de client centraal stellen, doordat je de tijd voor ze neemt."

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonisch of per mail contact opnemen: 06 – 194 95 472 / gracevoll@home.nl / Facebook GRACE VOLL Pedicure en Massage

Openingstijden:

Maandag 09.00 uur – 12.00 uur praktijk Maartenshof

13.00 – 16.00 uur en om 19.00 uur

Dinsdag 0.900 – 16.00 uur en om 19.00 uur

Donderdag van 09.00 tot 16.00 uur

Vrijdag 09.00 -16.00 uur praktijk Maartenshof