Bel VuurKracht 050 535 15 48

Cor Bakkenes, Friesland Vitaal zorghulpmiddelen 

Ik sta voor absoluut veilige zorghulpmiddelen. Voor mij is niets belangrijkers dan dat mensen met een gerust en vertrouwd gevoel veilig op pad kunnen,” vertelt Cor Bakkenes van Friesland Vitaal. 

 

“Laatst had ik een man die een scootmobiel wilde. We vonden een mooie voor hem. Ik zei tegen hem dat hij er een paar rijlessen bijkreeg. Dat vond hij niet nodig, want hij had meer dan 50 jaar lang autogereden. Maar zo’n scootmobiel bedien je met je handen en je voeten en dat is toch echt wat anders. Uiteindelijk maakte ik drie afspraken met mijn klant om hem helemaal vertrouwd te maken met de scootmobiel. Ook maakte ik een afspraak met een rijinstructeur, zodat hij echt veilig op weg kan, want je neemt nu op een andere manier deel aan het verkeer, het is een andere mindset. Niet iedereen heeft zoveel afspraken nodig, dat verschilt per persoon. Voor de prijs van de scootmobiel maakt het niet uit, die blijft dezelfde. Voor mij is de veiligheid van de klanten het belangrijkste.” 

“Naast mijn werk met klanten, ben ik heel druk met het ondernemerschap. Ik ga regelmatig bij bevriende ondernemers langs om even met elkaar te sparren. En wat ik nog belangrijker vind, we dagen elkaar uit, zodat we verder komen in de markt. "
Cor Bakkenes


Voordat Cor startte met Friesland Vitaal, werkte hij jarenlang met veel plezier in de retail als manager. Echter, er kwam een steeds grotere druk op hem als manager te liggen, waardoor Cor niet meer toe kwam aan zaken die hij echt belangrijk vond. Dat begon zo te wringen dat Cor besloot alles aan de kant te zetten en zichzelf aan een onderzoek te onderwerpen: wie ben ik, waarvoor sta ik, wat wil ik aan mensen meegeven? “Het resultaat hiervan was dat ik een bedrijf wilde beginnen in zorghulpmiddelen waarin de klant echt centraal zou staan. Mijn klanten kunnen erop rekenen dat ze een kwaliteitsproduct kopen tegen een eerlijke prijs en met een uitstekende service. Zo vergroten mijn klanten weer hun mobiliteit en kunnen ze weer op een veilige manier meedoen aan het leven.” 

“Om klanten een zo goed mogelijk zorgmiddel te kunnen adviseren, werk ik op afspraak en kom ik bij de mensen thuis, zodat ik zie hoe ze leven en zich bewegen.  Ik zoek net zolang naar het juiste product totdat de klant tevreden is. Naast dit werk keur ik veel  rollators. Veel rollators zijn onveilig! Vaak zijn ze niet of slecht onderhouden of is de kwaliteit ervan niet goed. Ook dit keuren doe ik bij de mensen thuis en dit voor een bedrag van € 15,-. Dat is alles, ik reken geen voorrijkosten. Ik vind het belangrijk om mensen veilig op de weg te houden.” 

“Als ik een nieuwe rollator verkoop, vraag ik altijd wat doe je met de oude? Als ze hem weg willen geven, dan doneer ik deze aan Dorcas, zij ondersteunen de allerarmsten. Ook van elke traplift die ik verkoop gaat een deel naar goed doel, de stichting Woord en Daad. Deze organisaties passen heel goed in mijn (bedrijfs-)visie. We moeten ons veel meer om elkaar bekommeren in deze wereld, elkaar iets gunnen, dan krijgen we een veel mooiere wereld.” 

“Naast mijn werk met klanten, ben ik heel druk met het ondernemerschap. Ik ga regelmatig bij bevriende ondernemers langs om even met elkaar te sparren. En wat ik nog belangrijker vind, we dagen elkaar uit, zodat we verder komen in de markt. Daarnaast werk ik samen met andere spelers in de markt  en heb ik contact met concullega’s. Niet dichtbij natuurlijk, maar bijvoorbeeld in de Randstad. We wisselen echt zaken uit. Ook mijn contacten met mijn importeurs zijn belangrijk. Verder sta ik op weekmarkten. Daar gaat het er niet zo zeer om dat ik die dag wat verkoop, dat betaalt zich later uit. Ze zien mij en leren mij en mijn producten kennen en daar gaat het om.” 

“Omdat ik mijn bedrijf in één keer goed wilde neerzetten, wilde ik een ondernemingsplan schrijven. Toen ik zag dat het Startpunt Ondernemers van de gemeente Súdwest-Fryslân bijeenkomsten aanbood voor startende ondernemers heb ik mij hiervoor opgegeven. Deze wekelijkse bijeenkomsten kwamen voor mij precies op het goede moment, want hierdoor had ik een stok achter de deur. Soms vond ik het moeilijk om tijd vrij te maken voor deze maandagen. Want tijdens het schrijven van mijn plan was ik al druk bezig met netwerken en om dealerschap te verwerven. Ik zie trouwens nog steeds regelmatig collega’s die vanuit het Startpunt gestart zijn en die verder in de markt willen komen.” 

“Samen met adviseur Wendy van VuurKracht/ Startpunt Ondernemers nam ik het financiële deel door van mijn ondernemingsplan, zij gaf mij de tools die ik nodig had om de juiste beslissingen te kunnen. Hierdoor moest ik mijn oorspronkelijke bedrijfsidee aanpassen, maar ik sta open voor nieuwe ideeën en ben nu heel blij met de keuzes die ik toen gemaakt heb.” 

Meer lezen over Friesland Vitaal van Cor Bakkenes of wilt u een afspraak met hem inplannen? Kijk dan op Frieslandvitaal.nl 

Zij gingen jou al voor