Françoise de Boer, praktijk Frantastisch

‘Binnen twee jaar had ik mijn praktijk Frantastisch opgezet.’

“Het is nooit te laat om te gaan doen waar je gelukkig van wordt. Waarom zou je je nog laten belemmeren door familie, vrienden, geld, leeftijd en beperkende gedachten?  Ga doen waar je blij van wordt. Dan gaat het leven stromen. Dit heb ik zelf ondervonden én dit wilde ik andere mensen ook laten ervaren! Daarom heb ik mijn praktijk Frantastisch opgericht.”

“In mijn praktijk geef ik alleen behandelingen waarvan ik heb ervaren dat ze echt werken. Zo behandel ik mensen met behulp van Access Consiousness. Dit is een combinatie van handvatten en technieken die mensen de capaciteit geeft om meer uit hun leven te halen.”

“Het is  voor mij een lange zoektocht geweest door diverse therapieën. Ik heb een roerig leven achter de rug en kampte gedurende zes jaar met een burn-out en depressie. Zo’n gitzwarte periode gun ik niemand. Toch is het achteraf een zegen geweest, anders had ik dit werk niet kunnen doen. Tijdens een burn-out vergeet je alles wat je leuk vindt. In mijn jeugd hield ik van klassiek ballet, maar ik danste nooit meer. Ik luisterde zelfs niet meer naar muziek, ik had al twee jaar niet meer de radio aan gehad. Ik was opgegroeid nabij het strand, maar ik was al jaren niet meer naar zee geweest. Je doet op een gegeven moment alleen nog dingen die moeten, niet waar je blij van wordt. Het vreemde is dat je geen energie hebt om leuke dingen te gaan doen, je bent heel moe.”

“Door mijn burn-out en depressie raakte ik veel mensen kwijt. Ze begrepen mij niet meer en ik mijzelf ook niet. Het is zo lastig om uit zo’n situatie te komen. Al zoekende naar een uitweg, kwam ik in aanraking met Access Coaching. Eerst wist ik niet precies wat me hierin zo aantrok, maar door de Access-Coachingtechnieken is mijn leven in een stroomversnelling geraakt. Ik was een zielig, ziek muisje dat niets kon en nu heb ik binnen twee jaar een praktijk opgezet. Ik doe nu allemaal leuke nieuwe dingen waarvan ik dacht dat ik ze nooit zo doen!  En ik wist, ik moet hier iets mee. Wat ik heb ervaren, wil ik anderen ook laten ervaren. Daarom ben ik mijn eigen praktijk gestart.”

“Uit de behandelingen komen altijd heel mooie dingen. Dat maakt mij heel gelukkig en na afloop ben ik blij met de fijne en positieve reacties die ik krijg van mijn klanten. Ondernemen daarentegen vind ik lastig. Vooral alle randzaken als website, logo, wat wil je uitstralen, je kleuren, lettertype, het opbouwen van je netwerk, hoe richt je Facebookpagina in, je administratie, hoe regel je het met de belastingdienst.  Ik ben er echt altijd mee bezig. Ik moet nog leren dat ik in het weekend ook echt een dag vrij neem. Daar heb ik nog een weg in te vinden.”

“Omdat ik geen ervaring had met het ondernemen, wilde ik graag hierbij gecoacht worden. Bij VuurKracht kon ik aansluiten bij een groep startende ondernemers. In zo’n groep zitten mensen met heel verschillende bedrijfsplannen,  toch kun je elkaar steunen en op weg helpen. Dat is heel fijn.”

“Toen ik met de groep begon, wist ik nog niets van het ondernemersplan en had ik geen idee hoe dat eruit moest komen te zien. Ik had ook geen zin in al die zaken die je voor zo’n plan moet uitzoeken, ik wilde alleen maar mijn behandelingen geven.  Toch drong het langzamerhand tot mij door dat het toch wel handig is om bijvoorbeeld marktonderzoek te doen en zaken helder te krijgen zoals je tarieven en je marketingstrategie. De coaches van Vuurkracht loodsen je door het proces heen en helpen je met lastige onderdelen als het financiële plan. Door VuurKracht leerde ik stil te staan bij dingen, die ik op dat moment niet nuttig vond, maar nu wel. Nu ik gestart ben, heb ik geregeld contact met mijn coach Jelle over praktische zaken. Het is heel fijn om ruggespraak te hebben!”

Nieuwsgiering naar de behandelingen van Françoise? Kijk dan op haar site of Facebookpagina