Anja Moes, B&B De Logeertuin

“Met deze B&B komt onze droom uit!”

“De droom van mij en mijn partner Pierre was een Bed & Breakfast te openen of een mini-camping. Toen de tijd rijp was, hebben we verschillende campings bekeken, maar geen enkele paste bij ons. Toen vonden we een prachtige plek in Beilen. Uitstekend geschikt om om te toveren tot B&B! En er was zelfs een ruimte waar ik mijn workshops ‘Werken met natuurlijke materialen” kon geven. Dat was echt wat ik noem een gelukje.”

“We zijn nu nog druk bezig met de verbouwing van onze B&B De Logeertuin. Een kamer in het woonhuis is klaar. Deze is afgescheiden van ons woondeel waardoor gasten volop kunnen genieten van hun privacy. In het bijgebouw in de tuin komen nog twee gastenkamers. Ook deze krijgen hun eigen sanitaire voorzieningen. Zaterdag 25 maart 2017 openen we onze B&B officieel. We organiseren die dag een mini-fair. Op deze fair staan allemaal mensen uit de buurt met hun lokale producten. We gaan er een gezellig en heerlijk feest van maken.”

“Het allermooiste zou ik het vinden als we voor onze gasten een fijn verblijf kunnen verzorgen op meerdere fronten. Ik zou onze B&B graag willen combineren met de workshops die ik al jarenlang geef. Tijdens deze workshops maken deelnemers met natuurlijke materialen een mooie decoratie voor thuis of voor in de tuin. Ik heb mijn eigen vorm gevonden in het geven van workshops. Je krijgt bij mij geen kant-en-klaarpakket aangeboden. Ik daag cursisten uit om tot iets te komen. Ik noem het werken met natuurlijke materialen, bloemschikken klinkt zo oubollig. Ze moeten het leuk vinden om hun creativiteit te laten stromen. Daarnaast leer ik ze altijd een stukje techniek. Er worden prachtige decoraties gemaakt.”

“Naast workshop, maak ik ook werk in opdracht, zoals bruids- en grafwerk, maar ik heb ook wel eens een hele bruiloftstent aangekleed. Ik bruis dan van de ideeën en Pierre helpt me deze te realiseren. Hij is een fantastische steun in de rug en we combineren onze kwaliteiten. Dit doen we soms ook bij een dagworkshop. Pierre, die van oorsprong kok is, maakt dan allerlei heerlijke hapjes die hij de hele dag door serveert. Het is heel veel werk, maar we vinden het alle twee ontzettend leuk om te doen.”

“Ik ben met onze B&B een nieuwe weg ingeslagen. Ook ben ik ondertussen begonnen als algemeen assistent in de uitvaartbranche. Hiervoor was ik jarenlang afdelingshoofd bij een gezondheidsinstelling. Het was daar dat ik besefte dat ik mijn creativiteit totaal niet kwijt kon in mijn werk. Daarom besloot ik een opleiding tot bloemiste te volgen. Omdat ik al snel het gevoel had Dit wil ik delen!, begon ik met het geven van workshops. Nu sta ik op het punt om het ondernemerschap te combineren met mijn werk. Dit was het moment dat ik besloot de hulp van Esther van VuurKracht in te roepen.”

“Esther moedigt me aan om mijn dromen en doelen serieus te nemen. Ik vind dat best lastig: waaraan geef ik voorrang? Want naast het opzetten van mijn eigen bedrijf, werk ik natuurlijk ook nog. Uitvaartverzorging vind ik geweldig om te doen, maar het kost veel tijd en die kan ik dan niet aan mijn bedrijf besteden. Esther probeert mij op mijn eigen kracht te laten vertrouwen en varen. Ze biedt je al haar kennis aan, maar je moet er wel vervolgens zelf mee aan de slag gaan. Tijdens onze gesprekken geeft ze mij haar volle aandacht. Dat is precies wat ik nodig heb en belangrijk vind.”

“Daarnaast stimuleert Esther mij. Zo aarzelde ik om een fair te organiseren en anderen erbij te betrekken. Ze zegt dan: “Wel doen! Want met mensen samenwerken dat is nou net waar je goed in bent, pak dat stukje nou maar.” Ze inspireert me, net zoals ik het belangrijk vind om anderen te inspireren. “

Kijk voor meer informatie over De Logeertuin op haar Facebookpagina.