BKR? Wat is dat nou eigenlijk?

Esther Kroon: "Onze klanten vragen ons vaak: "Wat is dat nou een BKR en waarom is deze van belang bij een zakelijke kredietaanvraag?"

"Een BKR (Bureau Krediet Registratie) laat zien welke leningen je de laatste vijf jaren hebt afgesloten en hoe je betalingsmentaliteit hiervan was. Dit geldt niet voor studieschulden, belastingschulden of onbetaalde rekeningen bij bedrijven. Wanneer je gedurende de looptijd je houdt aan je financiële verplichtingen, is er niets aan de hand. De enige melding is dan dat je een lening hebt (gehad)."

"Wanneer je echter betalingsproblemen hebt en je niet meer houdt aan de gestelde verplichtingen, zet een bank een code achter je lening op de BKR. Deze code heeft een betekenis die voor een nieuwe kredietverstrekker direct laat zien hoe je betalingsverleden is geweest. Hoewel dit soms al lang geleden is voor je gevoel, blijft een codering vijf jaar zichtbaar bij BKR. Deze code bemoeilijkt het de volgende keer om een lening te krijgen, ook een zakelijke lening."

"Dus om straks goed van start te gaan met je bedrijf of om door te groeien met je zaak, is het nu al van belang om financieel gezonde keuzes te maken!"