El Vlinder, ondersteunend begeleidend vervoer:

“Voor, tijdens én na het vervoer aandacht voor de behoeften van de klant”

Structuur, veiligheid en vertrouwen. Dat is waar El Vlinder voor staat, een bedrijf in vervoer en ondersteunende begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Ellen Meyer, die het bedrijf in februari 2012 startte, noemt zich nadrukkelijk geen taxichauffeur, maar een ondersteunend begeleider. Want juist dat vormt de kern van haar dienstverlening. El Vlinder is een vervoersbedrijf met aandacht voor de behoeften van de cliënt (en zijn/haar ouders of verzorgers). De vraag naar deze dienstverlening bleek groot, direct na de start bouwde Ellen al snel een vaste klantenkring op.

El Vlinder verzorgt momenteel in de stad Groningen en in een straal van zo’n twintig kilometer daaromheen voor een vaste groep mensen met een verstandelijke beperking het vervoer, bijvoorbeeld van en naar hun dagbesteding. Voor deze groep mensen is Ellen Meyer nu een vast en vertrouwd gezicht, én iemand die elke dag op vaste tijden komt. “Veel mensen met een verstandelijke beperking hebben behoefte aan een dergelijke structuur. De continuïteit die ik in mijn diensten biedt, is voor hen daarom van grote waarde,” vertelt Ellen.

Ellen werkte eerder ook voor een bedrijf als chauffeur voor mensen met een verstandelijke beperking en had zodoende al ervaring met het werk. Bij dat bedrijf leerde zij hoe belangrijk persoonlijke dienstverlening bij deze doelgroep is. Maar Ellen weet ook van ‘dichtbij’ hoe belangrijk dat is. “Mijn nichtje heeft het Syndroom van Down en ook mijn tante ervaart, net als veel andere ouders en verzorgers, dat veel taxivervoerders bijvoorbeeld vaak niet op de afgesproken tijden komen. Daarnaast zijn het steeds andere chauffeurs. Hierin onderscheid ik mij van andere vervoersbedrijven. Ik kom altijd zelf én op de afgesproken tijden.”

Door het contact dat Ellen opbouwt met haar cliënten, is zij echter ook van toegevoegde waarde voor de ouders/verzorgers. “Ik ken mijn vaste klantengroep goed en zodoende kan ik opvallende zaken, bijvoorbeeld op gedrags- of gezondheidsgebied, signaleren. Dat wordt door ouders/verzorgers enorm gewaardeerd. Zij weten dat ik voor, tijdens en na het vervoer aandacht voor mijn klanten heb.” Niets voor niets koos Ellen daarom ook El Vlinder als bedrijfsnaam. “De ‘El’ in El Vlinder staat voor de beginletters van mijn voornaam. En ik heb niet alleen gekozen voor ‘Vlinder’ omdat deze speciale doelgroep vaak van vlinders houdt, maar ook omdat ik vind dat de ontwikkeling die dit diertje doormaakt om uiteindelijk die mooie vlinder te worden voor hen erg toepasselijk is,” vertelt zij.

VuurKracht adviseerde en ondersteunde Ellen voorafgaand aan de start van haar bedrijf en direct na de bedrijfsstart. Voor de start van haar bedrijf had Ellen een financiering nodig. Aan de basis van haar financieringsaanvraag moest een goed doortimmerd ondernemingsplan komen te liggen. VuurKracht hielp haar hierbij. Bij de start van het traject zijn haar diensten uiteen gezet. VuurKracht ondersteunde haar vervolgens bij het in beeld brengen van de markt, het uitwerken van de financiële aspecten van haar bedrijfsidee en bij het bepalen van de meest gunstige tariefstelling. Ook zijn de benodigde vergunningen onderzocht.

Ellen merkte al snel dat zij met het zelfstandig ondernemerschap een goede keuze had gemaakt: “Het past echt bij me. Het maken van eigen keuzes is één van de grootste voordelen. Ik kan mijn dienstverlening nu vormgeven zoals ik dat graag wil en mijn cliënten zo de kwaliteit bieden waarvan ik weet dat die belangrijk voor hen is. Ik kan op deze manier echt iets bijdragen.”

Om die reden zou de ondernemer haar dienstverlening in de toekomst dan ook graag uitbreiden. Naast het reguliere vervoer wil zij ook aanvullende diensten gaan aanbieden, zoals vervoer en begeleiding van cliënten naar andere bestemmingen waarvoor de ouders/verzorgers bijvoorbeeld geen tijd hebben. Te denken valt aan het zwembad, de bibliotheek of naar de winkel. “Samen met VuurKracht bekijk ik welke mogelijkheden er zijn en samen onderzoeken we hoe ik deze aanvullende diensten zo rendabel mogelijk in de markt kan zetten. Het is fijn hiervoor een klankbord te hebben. En de lijnen bij VuurKracht zijn kort. Ik kan met vragen altijd terecht bij mijn adviseur, Nanja Boersma. Ook door samen te brainstormen ontstaan soms weer nieuwe invalshoeken van waaruit ik dan weer verder kan. Dat ik ook na de start van mijn bedrijf nog begeleiding heb, zie ik als een duidelijke meerwaarde, het geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Mochten de aanmeldingen toenemen, dan ziet Ellen een uitbreiding met (een) extra bus(sen) in de toekomst zeker als een mogelijkheid. “Voorlopig werk ik zelfstandig, maar als ik meer mensen kan bedienen met mijn dienstverlening, wil ik zeker personeel aannemen. Voor mensen met een verstandelijke beperking is de dienstverlening, zoals ik die nu aanbied, belangrijk. Als ik meer mensen op die manier kan bedienen, zal ik niet twijfelen. Ik zou dan ook mijn verzorgingsgebied kunnen uitbreiden. Maar de kern in de dienstverlening moet dan wel kunnen blijven bestaan: structuur, veiligheid en vertrouwen blijft bij El Vlinder centraal staan. De klant staat voorop!”

Wilt u graag meer informatie over El Vlinder? Inlichtingen zijn ook telefonisch te verkrijgen op telefoonnummer: 06 - 30 96 10 59 of via e-mail: el-vlinder@live.nl.

De rijtijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 18.00 uur. Ritten buiten deze tijden of weekenden zijn bespreekbaar.
 

Vuurkracht pand

VuurKracht Haren

Rijksstraatweg 239
9752 CB Haren (Gn)
 

Postbus 23
9750 AA Haren (Gn)

T 050 535 15 48
F 050 537 02 48

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


VuurKracht Leeuwarden

Heliconweg 62 (Kamer van Koophandel)
8914 AT Leeuwarden
T 058 253 41 30

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


Vraag direct een startgesprek aan