Ryanna Nieuwenhuis, Thuiskleur – Interieur & Dagbesteding

"In mijn bedrijf voor interieur en dagbesteding Thuiskleur komt alles samen, mijn passie voor interieur en het verlenen van kleinschalige en persoonlijke zorg. Ik liep al jaren rond met plannen hiervoor en was tussen de bedrijven door druk bezig met de voorbereidingen. In september 2018 was het eindelijk zover!"

Ryanna heeft een mooie en sfeervolle woonwinkel in Dokkum. “In mijn winkel staat een heel breed assortiment en ik voer alleen merken waar ik zelf fan van ben en die nauwelijks in Dokkum en omstreken te koop zijn. Zo mag ik als enige in deze regio de woonaccessoires en klein meubelen van VT-wonen verkopen. Verder verkoop ik items van House Doctor, verf van Annie Sloan, huidverzorgingsproducten van Meraki, heerlijke en eerlijke chocolade van Simply Chocolate, de verslavend lekkere Hagelswag en nog veel meer! In mijn winkel kun je fijn rondneuzen.”

"Met interieur en design was ik altijd al mee bezig naast mijn werk in de zorg. Door de drukte kwam ik daar vaak nauwelijks aan toe. Maar op een gegeven stond ik op zo’n zware groep als pedagogisch begeleider dat ik dacht: ik mis de creativiteit! Ik ben toen een opleiding interieurstyliste begonnen en nu kan ik deze twee zaken combineren. Heerlijk, ik heb hier heel lang naar toe geleefd.”

 “Tijdens de voorbereidingen van Thuiskleur was ik van plan om alles tegelijkertijd op te starten, maar in feite was ik twee bedrijven aan het opzetten: een interieurwinkel en de dagbesteding. Ik heb toen besloten om ervoor te zorgen dat de winkel als eerste goed staat. Nu dit het geval is, ga ik aan de slag met de dagbesteding.”

“In onze winkel ga ik professionele, kleinschalige en vooral persoonlijk dagbesteding bieden aan mensen met een verstandelijke beperking, een vorm van autisme of een andere hulpvraag. Ik heb jarenlang als gediplomeerd pedagogisch begeleider in de zorg- en welzijnssector gewerkt en daardoor weet ik dat een kleinere setting met veel persoonlijke aandacht beter en veel prettiger werkt voor veel mensen.“

“Samen met mijn cliënten ga ik kijken welke werkzaamheden in de winkel het beste bij ze past. Er is veel te doen, zoals het bijvullen van de voorraden, de winkel netjes houden, vracht verwerken, kassawerkzaamheden, het maken van woonaccessoires van ons eigen merk en het opknappen van kleine tweedehandsmeubeltjes tot unieke stukken die we te koop aanbieden in de winkel.”

“Om een goede basis voor mijn bedrijf te leggen, wilde ik per se een ondernemingsplan schrijven. Omdat ik graag wilde dat een ervaren coach met mij meekeek, heb ik Erik Stuurwold van VuurKracht benaderd.  Vooral het financiële deel van het plan kostte me veel tijd en hoofdbrekens en dan is het heel prettig als iemand met meer expertise je bijstaat. Ook nu ik gestart ben, voorziet Erik mij van tips en advies als ik daarom vraag. Dat is een fijn gevoel.”

Meer weten over Thuiskleur – Interieur & Dagbesteding? Ga dan naar www.thuiskleur.nl of www.facebook.com/Thuiskleur