ID-DTP, bureau voor vormgeving & DTP

“Goede communicatie met de klant net zo belangrijk als vakmanschap”

ID-DTP is een jong bedrijf dat werkzaamheden verricht op het gebied van de voorbereiding van drukwerk. Hierbij valt te denken aan folders, brochures, posters, advertenties, jaarverslagen, personeelsbladen en boeken. ID-DTP voert opdrachten uit voor uiteenlopende bedrijven, maar verricht ook op projectbasis werkzaamheden voor reclamebureaus en (grafisch) ontwerpbureaus. Voor laatstgenoemden maakt ID-DTP bijvoorbeeld vaak het eindproduct op basis van een stramien van een ontwerper.

Ingrid Dijk is sinds november 2009 eigenaar van ID-DTP. Na 11 jaar in loondienst te hebben gewerkt als vormgever/DTP-er verwezenlijkte zij haar droom door een eigen bedrijf op het gebied van vormgeving en DTP te starten: “Een eigen bedrijf is voor mij altijd een droom geweest en voor mijn gevoel was de tijd aangebroken om deze droom te verwezenlijken. Factoren als zelfstandigheid, eigen tijd indelen, contact met klanten en zorgen dat deze contacten naar tevredenheid zijn, spreken mij erg aan.”

Samen met VuurKracht bereidde Ingrid Dijk haar bedrijfsstart goed voor: “Gezien de huidige marktsituatie was een planmatige en actieve aanpak van promotie en acquisitie cruciaal. VuurKracht heeft mij hierin ondersteund. Daarnaast hebben we samen veel aandacht besteed aan de onderbouwing van tarieven.”

Inmiddels is ID-DTP uitgegroeid tot een professioneel bureau dat staat voor creativiteit in zowel productie als in oplossingen. Bij ID-DTP zijn daarnaast kwaliteit en flexibiliteit, maar ook klantvriendelijkheid vanzelfsprekend: “De wensen van de klant worden altijd in goed overleg in kaart gebracht. ID-DTP hanteert daarbij een informele aanpak. Goede communicatie is immers belangrijk om een eindproduct te kunnen vervaardigen waarin de klant zichzelf of zijn/haar bedrijf kan herkennen. Met ID-DTP heb ik mijn hele werkwijze hierop ingericht. Ik wil daarin voor klanten laagdrempelig zijn. Want vakbekwaamheid alléén is niet het enige aspect dat een klant motiveert om al dan niet terug te komen met een nieuwe opdracht.”

De eerste periode na de start van haar bedrijf besteedde Ingrid Dijk vooral veel tijd aan het in de markt zetten van haar bedrijf. “Ik wilde mensen laten weten dat ik er was. Ik was steeds nieuwe manieren aan het verzinnen om nieuwe klanten te werven en natuurlijk aan de hand van deze contacten opdrachten binnen te halen. Bij mijn adviseur van VuurKracht, Nanja Boersma, kon ik hiervoor ook altijd terecht voor advies en ondersteuning. Samen kwamen we vaak weer tot nieuwe, leuke ideeën.”

Het doel van Ingrid Dijk was in eerste instantie om ID-DTP een goedlopend bureau te laten worden, waarmee ze met de winst haar eigen inkomen kon verdienen en investeringen kon doen voor haar bedrijf. Inmiddels droomt ze echter ook al van nieuwe toekomstplannen. “Ik wil mijn bedrijf graag verder laten uitgroeien. Het lijkt me erg leuk als ik op termijn kan uitbreiden met een eigen pand en personeel. En het is fijn om te weten dat ik ook dan altijd een beroep op VuurKracht kan doen voor advies.”

Wilt u graag meer informatie? Bezoek dan eens de website van ID-DTP:

www.id-dtp.nl

 

Vuurkracht pand

VuurKracht Haren

Rijksstraatweg 239
9752 CB Haren (Gn)
 

Postbus 23
9750 AA Haren (Gn)

T 050 535 15 48
F 050 537 02 48

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


VuurKracht Leeuwarden

Heliconweg 62 (Kamer van Koophandel)
8914 AT Leeuwarden
T 058 253 41 30

ondernemer@vuurkracht.nl
routebeschrijving


Vraag direct een startgesprek aan