Douwe Reitsma, Küchentreff Franeker

“Ik wil dat de klant een fantastische keuken krijgt.”

“Verkopen past bij mij”, vertelt Douwe Reitsma, eigenaar van keukenwinkel Küchentreff Franeker. “Ik ben extravert en ik heb geleerd open en duidelijk te zijn, zowel bij goed als bij slecht nieuws. Klanten hoeven bij mij geen kunstjes te verwachten. Dit werkt ook het beste, want de klant weet bij mij precies waar hij aan toe is.”

Douwe Reitsma vertelt dat het kiezen van een keuken een leuke, maar behoorlijke klus is. De klant moet 1001 keuzes maken: van kleur en materiaal tot greepjes en apparatuur. “Een keuken bestaat uit enorm veel details en elke keuze die de klant maakt, is weer van invloed op de prijs.  Een klant beseft dat niet altijd. Daarom moet je als adviseur een gigantische kennis van zaken hebben.“

Dankzij zijn jarenlange ervaring kan Douwe Reitsma de klant optimaal adviseren. “Ik werk al heel lang in deze branche. Ik heb in diverse keukenzaken gewerkt en ik ben ook nog vertegenwoordiger geweest voor het merk Pelgrim. Daardoor heb ik kennis van en ervaring met alles wat bij het kiezen van keuken komt kijken. Ik geef mensen graag heel veel én goed advies, maar ik zeg er ook altijd eerlijk bij dat ik ook een verkoper ben en je aan het einde ga vragen of je de keuken gaat kopen.”

“Eind 2015 heb ik mijn een eigen keukenzaak geopend: Küchentreff Franeker.  Ik ben er heel blij mee. Vooral omdat ik het nu precies zo kan doen zoals ik dat belangrijk vind. Het contact leggen met de klant vind ik heel leuk en daar wil ik ook de tijd voor nemen. Daarom ben ik ook op afspraak buiten de winkeltijden open. Vanzelfsprekend denk ik met de klant mee, maar ook met de monteurs die de keuken plaatsen, want er moet natuurlijk wel een fantastische keuken afgeleverd worden. En als er wat is, kan ik het zelf meteen oplossen en hoef ik niet meer op een manager te wachten. Fijn voor de klant en voor mij, want zo werk ik het liefste."

“Als ondernemer wil ik me blijven ontwikkelen. Daarom heb ik Marieke Bouma van VuurKracht gevraagd met me te sparren. Momenteel zijn we bezig met de sociale media. Ze is daarin hartstikke goed. Ze heeft mijn vrouw ook bij dit proces betrokken. Samen hebben we bepaald wat nodig is en wat er moet gebeuren. We hebben al een eerste slag gemaakt, maar we zijn nog druk bezig om dit nog meer uit te bouwen.”

"Jo kinne hiel Fryslân troch sjouwe, maar een keuken keapje jo by Douwe"

Wilt u meer informatie over Reitsma Küchentreff Franeker, kijk dan op www.rkf.frl of bezoek zijn Facebookpagina.